Shkarkime masive nafte shkaterrojne Mesdheun lindor /“Do te duhen dekada per t’u pastruar”

Izraeli po lëkundet nga një lëmsh ​​masiv katrani që la globula të zeza përgjatë pothuajse të gjithë gjatësisë së vijës bregdetare të tij prej 195 km. Raportet e fundit për rërë vajore të gjetur në plazhet e Libanit jugor kanë nxitur shqetësimin për dëmtime më të mëdha. Ndoshta 1.000 tonë katran ndodhet tashmë në këto […]

“Ocean Cleanup” pajisja lundruese e krijuar per te pastruar plastiken nga oqeani

Një sistem i madh lundrues i krijuar për të pastruar plastikën e hedhur në Oqeanin Paqësor, më në fund ka nisur punën dhe po shërben si duhet. Pajisja është në gjendje të kap dhe të mbajë mbeturinat që variojnë në madhësi nga pajisjet e mëdha të braktisura të peshkimit, të njohura si “rrjeta fantazmë”, deri […]