Permbytjet ne bujqesi/ Ne sera nuk ka me perime por peshq!

Vuajtjet per fermeret shqiptare nuk kane te mbaruar. Pas nje viti teper te veshtire me mungese te tregjeve dhe te fuqise blerese vendase, ku  tonelata te tera me domate dhe me sallator ne zonen e myzeqese u hodhen ne kanal, problemet po vazhdojne edhe ne 2021. Shirat e dendur te rena ne muajin shkurt kane […]

Permbytjet ne Lushnje/ Deme te medha ne bujqesi

Reshjet e shumta të shiut që kanë rënë 48 orët e fundit, në territorin e Lushnjës kanë shkaktuar probleme, kryesisht në tokat bujqësore. Me e rënduar situata është në fushat e Tërbufit ku uji ka përmbytur disa hektar tokë me të mbjella. Kanalet e para dhe të dyta janë në nivelet maksimale, ku disa prej […]