Revoltat e Spaçit dhe Qafe Barit, te harruara ne tranzicionin 30 vjeçar Shqiptar – Perkujtohen ne Washington (Pjesa 3)

Presidenti Trump: “Ne kurrë nuk mund t’i kthejmë në jetë të rënët. Ne kurrë nuk mund t’ua shlyejmë borxhin që kemi ndaj tyre. Por ne mund t’i nderojmë e t’i kujtojmë për jetë ata”… Nga Dalip Greca …Sot ne përkulemi me nderim përpara këtyre dy revoltave heroike, që si margaritarë ndrisin faqet e historisë së […]

Historiku i Shkolles se pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 3)

Historiku i shkolles se Pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 4)

Peridha e fillimviteve ’60 u karakterizua nga forcimi i punes shkencore dhe pasurimi i ketij institucioni me nje sector tjeter, ate te Frutikultures, qe udhehiqej nga Taso Nini. Ne këtë periudhë, vëmendje iu kushtua aktivizimit te specialisteve te rinj, te cilët bene emer ne bujqësinë shqiptare: Qiriako Pollo, Fejzo Pashaj, Alfred Xhomo, Zhaneta Xhomo, Jorgo […]