Siguria ne Lushnje/ Këshilli Vendor i Sigurisë Publike zhvillon takimin e radhës

Ditën e sotme në sallën e Këshillit Bashkiak Lushjne u zhvillua takimi i radhës i “Këshillit Vendor për Sigurinë Publike”.  KVSP ka si qëllim vënien në lëvizje të të gjithë aktorëve vendorë për të trajtuar së bashku çështjet që lidhen me kriminalitetin, dhunën në familje si dhe çështje të tjera që lidhen me sigurinë publike. […]

Komuniteti faktor i rendesishem per mbrojtjen e investimeve publike

Horizont EU ne partneritet me Radio Lushnja u realizua emisioni Udhekryq ne kuader te projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” pjese e Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në bashkëpunim me Bashkinë […]

Sindikata e Fermereve te Bashkuar ofron mekaniken bujqesore falas per dezifektimin e hapesirave publike

Fermeret Shqiptare krahas problemeve te shumta ne bujqesi nuk ngurojne te solidarizohen dhe te ofrojne mekaniken e tyre bujqesore falas per dezifektimin e ambienteve publike. Kete e ka shprehur Kryetari i Sindikates se Fermereve te Bashkuar (SFB) zoti Eduart Sharka i cili deklaroi se fermeret jane te gatshem te dezinfektojne me mjetet e tyre te […]

Lushnje: Zhvillohet takimi i Keshillit Vendor per Sigurine Publike

Diten e sotme në sallën e këshillit Bashkiak Lushje u zhvillua takimi i “Këshillit Vendor për Sigurinë Publike”, krijimi i të cilit bazohet në ligjin “Për vetëqeverisjen vendore”, me mbështetjen e OSBE-së. “Këshilli Vendor për Sigurinë Publike” ka zhvilluar mbledhjen e tij te dyte qe nga krijimi vitin e shkuar. Ky keshill ka si qëllim […]

“Lufra” aksion pastrimi ne ambientet publike ne Lushnje

“Lufra” kompania lider ne tregtimin e produkteve te qumeshtit te cilesise dhe pastertise se larte e pranishme ne te gjithe tregun vendas dhe ate europian diten e sotme ka ndermarre nje aksion pastrimi ne rruget dhe trotuaret e qytetit te Lushnjes. E vetmja kompani private e cila eshte e interesuar konkretisht ne pastrimin dhe mbajtjen […]

Pika e ktheses: HEC-et private prodhojne me shume energji se ato publike

Tremujori i dytë i këtij viti solli një përmbysje të rëndësishme në sektorin energjetik: për herë të parë në histori, hidrocentralet koncesionare dhe private prodhuan më shumë energji se hidrocentralet publike. Mbështetur në të dhënat e Instat, HEC-et publike prodhuan 489 GWH energji elektrike, ndërsa impantet private dhe koncesionare prodhuan 790 GWH. Në të njëjtën […]

Hapesirat publike ne plazhe, Ministria e Turizmit ngre grup pune per zbatimin e vendimit dhe per sigurine

Një rregullore e miratuar me një vendim të veçantë nga Këshilli i Ministrave në muajin prill parashikon që subjektet që lidhin kontrata me njësitë e qeverisjes vendore për të marrë me qira një hapësirë në plazh për një afat nga 1 deri në 5 vite duhet të respektojnë disa kritere, një prej të cilave është […]

Tjetersim pronave publike – Zgjerohet koncepti i privatizimit

Koncepti i privatizimit të pronave të institucioneve shtetërore do të zgjerohet, duke u lejuar autoriteteve private që të të mund ta tjetërsojnë pronën.  Ndryshimi në aktin normativ është diskutuar  dhe miratuar në Komisionin për Çështjet Ligjore. Sipas relacionit shpjegues të draftit, kjo më merr shkas nga vullneti i mirë për të adresuar disa problematika që […]