Rritje e lehte çmimeve ne qershor, krahasuar me nje vit me pare

Çmimet e ushqimeve dhe produkteve të tjera janë rritur mesatarisht me 1.8% në qershor, në krahasim me të njëjtin muaj të një viti më parë, raportoi INSTAT, duke mbetur poshtë objektivit të shënjestuar prej 3% të Bankës së Shqipërisë. Rritja është ndikuar nga ushqimet, qiratë dhe uji, ndërsa çmimet për kategoritë e tjera kanë shënuar […]

Mbrojtja e Ullirit ne muajin Qershor!

Miza  e ullirit do jetë në fluturim por nuk pritet infeksion në kokërr. Pra nuk do të lind  nevoja për trajtime  me insecticide. Për mbrojtjen nga miza, këtë dhjetëditor ka kuptim ekonomik vetëm varja e shisheve me ujë dhe plehun DAP. Miza e ullirit është dëmtuesi kryesor në frutat  e ullirit. Miza dëmton tulin e kokrrës duke paksuar sasinë […]

Rritet me 11.3% numri i turisteve te huaj, Shqiperia shenon rekord vizitorësh ne muajin qershor

INSTAT ka publikuar shifrat e hyrjeve te shtetasve ne vendin tone. Shifrat jane inkurajuese per turizmin, ku vihet re se numri  të huajt të hyrë në vendin tonë në gjashtëmujorin e parë 2019 është 2.136.952, duke u rritur me 11,3 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2018. Numri i hyrjeve dhe daljeve […]