Pas grurit, fermerët pritet të ulin deri në 15% të mbjellat edhe me misër për shkak të mungesës së tregut të shitjes

Mungesa e tregut dhe çmimi i shitjes së grurit nën kosto ndikoi në uljen e sipërfaqeve të mbjella me grurë në zonat kryesore të fushës së Korçës dhe Myzeqesë. Sivjet situata pritet të jetë e ngjashme edhe për të mbjellat me misër. Pas datës 15 prill nis sezoni i mbjelljes së misrit. Për shkak të […]

Farmacite bujqesore reduktojne orarin!

– “Te nderuar kliente ju qe jeni te interesuar per sherbimin tone ne famacine tone bujqesore ju bejme me dije se diten e neserme do te sherbejme deri ne oren 13 00 sipas urdherit te qeverise. Mbas kesaj ore jemi te mbyllur. flm per mirekuptimin”. Ky eshte njoftimi qe ka bere Shkelqim Rabia,  nje nga […]

Qepa dhe hudhra reduktojne rrezikun nga kanceri i gjirit

Shkencëtarët kanë zbuluar se konsumi i përditshëm i hudhrës dhe qepës së gjallë, kryesisht tek gratë ka reduktuar për 67% rrezikun nga kanceri i gjirit. Sipas studimit të kryer në universitetet e Buffalos dhe Porto Rikos, është zbuluar se konsumi i përditshëm i hudhrës dhe qepës së gjallë redukton në mënyrë të konsiderueshme rrezikun nga […]

Studimi ne SHBA: Frutat, perimet dhe peshku reduktojne kancerin

Dieta e bazuar në fruta, perime dhe peshk redukton rrezikun e kancerit me 43 për qind. Një studim i publikuar në revistën JAMA, në Universitetin Loma Linda në USA, se mos konsumimi i mishit zvogëlon rrezikun e zhvillimit të sëmundjes. Studimi është kryer me mbi 77.659 pjesëmarrës, të cilët janë monitoruar për një periudhë prej […]