Risi Albania dhe PIK Industry konference ne Lushnje/ Te bashkuar per te rritur standartin e eksporteve bujqesore

Pik Industry sh.p.k., mbështetur nga Risi Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim SDC, organizuan diten e premte ne ambjentet e Eldon Park konferencën me titull “Promovimi i eksporteve të fruta perimeve drejt tregjeve me vlerë të lartë përmes prezantimit të paketimit të qëndrueshem dhe praktikave të mira pas vjeljes”. Ky event […]

Kultivimi i rrushit ne sera, risi dhe sukses per fermeret

Kultivimi i rrushit ne sera eshte nje nga format e perhapura se fundmi ne disa zona dhe rezultati nuk mungon. “Asgje nuk eshte e veshtire nese respektohen rregullat baze si ne çdo kulture tjeter” – shprehet Besnik Kasapi, nje nga fermeret qe kultivon varietetin e rrushit Viktoria prej 3 vjetesh. – Mjafton te ndjekesh protokollin […]