Pas grurit, fermerët pritet të ulin deri në 15% të mbjellat edhe me misër për shkak të mungesës së tregut të shitjes

Mungesa e tregut dhe çmimi i shitjes së grurit nën kosto ndikoi në uljen e sipërfaqeve të mbjella me grurë në zonat kryesore të fushës së Korçës dhe Myzeqesë. Sivjet situata pritet të jetë e ngjashme edhe për të mbjellat me misër. Pas datës 15 prill nis sezoni i mbjelljes së misrit. Për shkak të […]

Fier: Mungon tregu i shitjes, Fermeret hedhin prodhimin e luleshtrydhes

Për shkak të mungesës së tregut për shitje, kultivuesit e luleshtrydheve në fshatin Adë të njësisë administrative Frakull kanë vendosur ta hedhin prodhimin në tokë. Fermeri Nebi Ferra tregon se një sasi e konsiderueshme e prodhimit ka shkuar dëm pasi është bllokuar shitja, por edhe çmimi i tyre është tepër i ulët. Fermeri tregon se […]