Dateri, demet qe po i shkaktohen detit nga nxjerrja e jashteligjshme!

Në internet të huajt që kalojnë pushimet në Shqipëri mes mijëra vlerësimeve që bëjnë për klimën, detin e ushqimin nuk harrojnë tek tuk të specifikojnë edhe konsumin e daterit, një lloj midhje e ndaluar për t’u konsumuar jo vetëm në vendin tonë por edhe më gjerë për shkak të riskut që i kanoset. Nuk është […]

Kripa dhe semundjet kardiovaskulare qe shkaktohen prej saj

Një sërë studjuesish kanë vërtetuar se kripa e përdorur në ushqim në sasi të mëdha ndihmon zhvillimin e sëmundjeve hipertonike. Dhe e kundërta, kufizimi i kripës në ushqim çon në uljen e presionit arterial. Kjo është vërtetuar nga shumë eksperimente me kafshët, në veçanti me minjtë. Doli se më të ndjeshëm ndaj kripës së gjellës […]