Shkarkime masive nafte shkaterrojne Mesdheun lindor /“Do te duhen dekada per t’u pastruar”

Izraeli po lëkundet nga një lëmsh ​​masiv katrani që la globula të zeza përgjatë pothuajse të gjithë gjatësisë së vijës bregdetare të tij prej 195 km. Raportet e fundit për rërë vajore të gjetur në plazhet e Libanit jugor kanë nxitur shqetësimin për dëmtime më të mëdha. Ndoshta 1.000 tonë katran ndodhet tashmë në këto […]

Mikrobet po shkaterrojne plastiken e oqeanit

Gjithnjë e më shumë, mikrobet janë duke u rritur për të provuar dhe anuluar dëmet e bëra nga njerëzit nëpër oqeanet. Hulumtuesit grumbulluan mjaft plastikë që u gjendën nga dy plazhe të ndryshme në Chania të Greqisë dhe zbuluan se mikrobet e vegjël kanë filluar të hanë mbetjet e plastikës në oqean, duke shkaktuar shkatërrimin […]

Babunje, Mjetet e renda dhe shiu shkaterrojne rrugen

Shirat kane krijuar probleme per rruget mbi kanale per banoret e nje zone ne Babunje te Njesise Administrative Gradishte. Gjate aktivitetit per veshjen e kanaleve vadites me beton, mjetet e renda kane prishur konstruktin e rruges ne njerin krah te kanalit. Kot nuk thone qe çdo e mire e ka nje te keqe. Shiu aq […]