Koshat dhe stolat në shkolla, të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit!

Vendosja e koshave dhe stolave në shkollat Allkaj dhe Bubullimë ishin aktivitetet përmbyllëse që bëmë së bashku me nxënësit e mësuesit si dhe me shkollën “Rrapi Mertiri” Toshkez ku u mbollën fidanët dekorativë pjese e projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga […]

Itali: Ndryshimet Klimatike, lende e detyrueshme ne shkolla

Italia do të jetë vendi i parë në botë që do të bëjë ndryshimet klimatike një lëndë të detyrueshme për nxënësit e shkollave. “Shkollat shtetërore do të fillojnë të përfshijnë agjendën e OKB-së për zhvillim të qëndrueshëm në sa më shumë lëndë që të jetë e mundur, me një orë në javë që do ti […]

Nis shkolla, 13 mije nxenes me pak ne banka kete vit

Tkurrja e popullsisë po ndikon drejtpërsëdrejti në sektorin e arsimit në vend, pasi çdo vit që kalon shkollat janë duke u përballur me sfidën e uljes së numrit të nxënësve dhe, për rrjedhojë, edhe mbylljen e shumë klasave. Sipas të dhënave nga Ministria e Arsimit, në arsimin 9-vjeçar pritet të vijojnë studimet këtë vit të […]

Siguria ne shkolla, 150 oficere sigurie ne gjimnazet e vendit

Nisja e vitit te ri shkollor ne vend ka edhe nje rendesi te veçante persa i perket sigurise se nxenesve ne keto institucione. Per kete arsye Ministria e Arsimit ne bashkepunim me Ministrine e Brendshme po zbatojne nje projekt te ri me oficeret e sigurise ne shkolla i cili fillimisht u pilotua ne 15 shkolla […]

Shkolla e parë e praktikave bujqësore, shpërblimi i lushnjarëve për Kongresin.

Historiku i shkolles se Pare Bujqesore, dhurate e Kongresit Kombetar te Lushnjes (Pjesa 4)

 Kongresi i Lushnjes ka dhene disa mirësi për qytetin qe priti, strehoi dhe i dha nje drejtim krejt tjeter historise se Popullit Shqiptar me formimin e qeverise se RE, beri Tiranen kryeqytet dhe krijoi Kushtetuten e pare Shqiptare ose Kanunoren e quajtur ne ate kohe. Nje prej tyre ishte edhe “Shkolla e Pare Praktike e […]

Rikonstruktohet shkolla Hysni Malko Kryekuq!

Rikonstruktohet shkolla Hysni Malko Kryekuq

Bashkia Divjakë ka filluar rikonstruksionin e shkollës 9 vjecare Hysni Malko në fshatin Kryekuq të njesisë administrative Remas. Projekti i rikonstruksionit të shkollës përfshin edhe një shtesë e cila do te shërbejë për ambiete të kopështit per fëmijët parashkollorë si edhe për tualetet të cilat do te jenë në ambientet e brendshme të godinës. Objekti […]