Urbanizimi dhe ndryshimet e klimes largojne zogjte shtegtare nga lagunat shqiptare

Lagunat shqiptare janë të mirënjohura për popullsinë e zogjve shtegtarë. Ekspertët paralajmërojnë megjithatë se numri i këtyre zogjve po bie dhe se shkaktarë janë urbanizimi dhe ndryshimet klimatike. Laguna e Vainit është një parajsë për studiuesit e zogjve. Aty janë regjistruar rreth 196 lloje të ndryshme dhe zona është mbrojtur me ligj që në vitin […]

Mbetjet plastike kercënojne jeten e shpendeve shtegtare

Dita Botërore e Shpendëve Shtegtarë (WMBD) ka filluar të festohet nga viti 2006 dhe ka si qëllim që të sjellë në vëmendjen e popullatës dhe të shërbejë si një ditë ndërgjegjësimi për mbrojtjen e shpendëve që migrojnë dhe habitatet e tyre. Kjo ditë po festohet me pothuajse 700 ngjarje, duke përfshirë aktivitete të ndryshme për […]