Pas grurit, fermerët pritet të ulin deri në 15% të mbjellat edhe me misër për shkak të mungesës së tregut të shitjes

Mungesa e tregut dhe çmimi i shitjes së grurit nën kosto ndikoi në uljen e sipërfaqeve të mbjella me grurë në zonat kryesore të fushës së Korçës dhe Myzeqesë. Sivjet situata pritet të jetë e ngjashme edhe për të mbjellat me misër. Pas datës 15 prill nis sezoni i mbjelljes së misrit. Për shkak të […]

IPARD II/ Investimet ne bujqesi sipas standardeve të BE-se, oferta jo reale sjell refuzimin e aplikimit

Programi IPARD II i bashkëfinancuar nga qeveria shqiptare dhe Bashkimi Europian, mbështet me grante investimet në sektorin rural sipas standardeve të përcaktuara nga BE. “Aplikantët në programin IPARD II, për të gjithë zërat e shpenzimeve të pranueshme duhet të dërgojnë tre (3) oferta nga ofertues të pavarur që pasqyrojnë një kërkim real dhe të pavarur […]

Kripa e jodizuar sipas standardeve te BE-se, detyrim ligjor

Autoritetet shqiptare nuk do të lejojnë që në treg të shitet kripë e pajodizuar sipas standardeve të Bashkimit Europian. Ekspertja e Institutit të Shëndetit Publik, Enkelejda Kadiu foli në një intervistë për ATSH-në, mbi rëndësinë e këtij ligji dhe problemet që sjell në shëndet mungesa e jodit. “Vendi ynë është një vend me pamjaftueshëm jodike […]

Shqiperia nder vendet me pabarazine sociale me te madhe ne Europe, sipas Eurostat

Polarizimi i shoqërisë pas viteve 1990 është rritur me ritme të shpejta, aq sa sot Shqipëria renditet me pabarazinë sociale më të lartë në Europë sipas matjeve të Eurostat për vitin 2017. Në hartën bashkëngjitur, shtetet me ngjyrë portokalli, kanë pabarazinë më të lartë në kontinent dhe të tilla, janë Shqipëria, Serbia, Bullgaria dhe Spanja. […]