Koshat dhe stolat në shkolla, të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit!

Vendosja e koshave dhe stolave në shkollat Allkaj dhe Bubullimë ishin aktivitetet përmbyllëse që bëmë së bashku me nxënësit e mësuesit si dhe me shkollën “Rrapi Mertiri” Toshkez ku u mbollën fidanët dekorativë pjese e projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga […]

Horizont EU dhe AMSHC montojne stolat dhe koshat e pare ne Shkollen “P. Kurti” Ngurrez

Në kuadër të projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC ) u zhvillua faza e vlerësimit të performancës dhe angazhimit të 4 shkollave pjesëmarrëse ku grupi i punës pasi vëzhgoi nga afër në terren, […]

Stolat qe pastrojne ajrin – Risia vjen nga Polonia, jane ne gjendje te masin nivelin e ndotjes

Minatorët e qymyrit në Jug të Polonisë janë duke luftuar me ndotjen e ajrit dhe për këtë arsye kanë krijuar stolat e veçantë. Këta stola kanë për funksion të evidentojnë dhe të pastrojnë ajrin e papastër. Michal Kaczorek dhe Michal Szyszkowski janë dizajnuesit dhe ndërtuesit e këtyre stolave. Stolat janë të pajisura me një sensor […]