Horizont EU mbyll me sukses projektin ne rajonin nr 4

Nderhyrja ne infrasktrukture dhe permiresimi i cilesise se kalimit te kohes se lire per bllokun e banimit parafabrikat te rajonit nr 4 nga Horizont EU u permbyll sot me dy objekte te fundit kendi i lojerave per femije dhe fusha e ping – pongut per te rinj, Perfundon keshtu investimi ne kuader te projektit “Rinia […]

BBC/ Oqeanet mund te restaurohen me sukses deri ne vitin 2050!

Pavarësisht se trajtohen si depozitim mbeturinash të njerëzimit për dekada të tëra, oqeanet e botës po dëshmojnë të jenë jashtëzakonisht elastike, thotë një përmbledhje e re shkencore. Ky fakt mund të çojë në një rikuperim të plotë brenda tre dekadave, argumentojnë studiuesit. Ndryshimi i klimës dhe sfidat e rritjes së përpjekjeve ekzistuese të ruajtjes, janë […]

Fier: Lajthia e Visokes, sukses per fermeret

Në Fier kultivohen aq lajthi saqë ky rreth mund të quhet lider në këtë prodhim. E kërkuar më së shumti për ëmbëlsirat në vend dhe jashtë kufirit, fermerët shtojnë sipërfaqet çdo vit.   Rrugës së vjetër drejt Ballshit ka gjelbërimin e pafund. Ndërthurja e kodrave të buta, fushave  dhe lëndinave të vogla me peizazhet rurale […]

Kultivimi i rrushit ne sera, risi dhe sukses per fermeret

Kultivimi i rrushit ne sera eshte nje nga format e perhapura se fundmi ne disa zona dhe rezultati nuk mungon. “Asgje nuk eshte e veshtire nese respektohen rregullat baze si ne çdo kulture tjeter” – shprehet Besnik Kasapi, nje nga fermeret qe kultivon varietetin e rrushit Viktoria prej 3 vjetesh. – Mjafton te ndjekesh protokollin […]