Qendrueshmeria e fermereve te vegjel, permes diversifikimit te te ardhurave rurale, turizmit dhe dixhitalizimit

Dy projekte të reja të FAO do të mbështesin sektorin e bujqësisë shqiptare duke diversifikuar të ardhurat (brenda dhe jashtë fermës) dhe duke ndërtuar kapacitete për fermerë të vegjël, grate ne zonat rurale, të rinj, shërbimet e ekstensionit dhe shoqatat e fermerëve. Projektet gjithashtu synojnë në rritjen e aftësive të Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit […]

Vjosa midis turizmit dhe HEC-ve, FAO miraton programin per zhvillimin e qendrueshem

Lumi Vjosa, nga më të bukurit e Europës në gjendje të egër, është kërcënuar nga ndërtimi i HEC-ve, por organizatat ndërkombëtare janë vënë në mbrojte të tij. Javës që shkoi Programi i Ushqimit në Kombet e Bashkuara (FAO) ka miratuar një projekt që synon zhvillimin e qëndrueshëm të pellgut ku shtrihet lumi. Projekti synon të […]

Performanca e turizmit, FMN ben krahasimin midis Shqiperise dhe Kroacise!

Kroacia dhe Shqipëria kanë përjetuar një rritje të shpejtë të turizmit, edhe pse të dyja mbeten ende shumë larg njëra tjetrës. Kroacia është më përpara Shqipërisë sa i takon infrastrukturës dhe zhvillimit të turizmit. Turizmi i rërës dhe ai i diellit i vendosin përballë sfidave të mëdha secilën prej këtyre vendeve, thotë FMN në një […]