Turqia fiton 1.44 miliarde dollare nga eksportet e lajthise ne 6 muaj

Turqia ka fituar 1,44 miliardë dollar duke eksportuar 220,724 ton lajthi nga shtatori i vitit të kaluar deri në shkurt të këtij viti. Eksportet e lajthisë ne Turqi u rritën me 32.1 për qind në bazë të sasisë dhe me 51.6 për qind në bazë të vlerës gjatë gjashtë muajve të parë të sezonit, i […]

Turqia thyen rekordin boteror per mbjelljen e fidaneve per 1 ore!

Turqia ka thyer një rekord të ri botëror për mbjelljen e më shumë fidanëve në një orë, njoftoi të një zyrtar i Guinness World Record. Rekordi erdhi gjatë fushatës masive të mbjelljes së pemëve në vend ditën e hënë kur u mbollën 11 milionë fidane në të gjithë vendin. “Unë me këtë zyrtarisht aprovoj që […]

Turqia mbjelle 11 milione fidane ne Diten Kombetare te Pyjeve

Më shumë se 11 milionë fidane u mbollën gjatë fushatës “Frymë për të ardhmen” të organizuar nga Ministria e Bujqësisë dhe Pylltarisë. Fushata masive e pyllëzimit të Turqisë filloi me shpalljen e 11 nëntorit si Ditë Kombëtare e Pyjeve që do të shënohet çdo vit. Duke folur në këtë ngjarje pas mbjelljes së fidanit të […]

Turqia rrit eksportin e kajsive te fresketa

Eksportet e kajsive në rajon panë një rritje 100% të sasisë në krahasim me vitin e kaluar dhe arritën rreth 24,000 ton. Varietetet e kajsisë si Hacıhaliloğlu, Hasanbey, Çataloğlu dhe Kabaaşı që janë rritur posaçërisht në brigjet e Liqenit të Digës Karakaya në Baskil, një rreth i cili plotëson rreth 13% të prodhimit të kajsisë […]

AKU Blokon 5636 kg produkte ushqimore qe vinin nga Turqia, mungonte raport-analiza e produkteve

Ne njoftimin me te fundit nga Autoriteti i Kontrollit te Ushqimit thuhet eshte kthyer per ne vendin e origjines nje kamion me produkte ushqimore qe vinte nga Turqia pasi nuk dispononte fleten shoqeruese te raport-analizës se produkteve. Nga kontrollet e ushtruara në PIK Kapshticë, u konstatua ngarkesa me një sasi prej 5636 kg e ardhur […]