Reklame:

E keni provuar ananasin e kripur?

Sigurisht qe mund ta keni provuar si frut te fresekt ose komposto por, a e keni perfshire ndonjehere ne gatim?!

Ka nga ju qe nuk duan t’i perziejne shijet dhe nuk e bejne as ne mendime, jo me ne praktike por, ta dijne se ata jane te humburit.

Ananasi eshte shoqerues i mire i pjatave te peshkut. Mund te gatuhet pikerisht me fileto peshku por mund te perfshihet edhe ne brumera.

Ja nje shembull… Rizoto me ananas dhe karkaleca Perberesit: Oriz basmati ½ liter leng perimesh 100 gr karkaleca 1 fete ananas Vaj ulliri Curry Piper te kuq Kripe, piper Vini te zieje lengun e perimeve ne zjarr te ngadalte. Shtoni orizin duke e perzier hera heres deri sa te zieje. Pastroni ananasin, priteni ne kubike.

Te njejten gje beni edhe me karkalecat dhe vijini te skuqen ne tigan duke shtuar me pas ananasin dhe pluhurin e cerryt.

Sapo orizi te kete ziere, pa e avulluar plotesisht ujin, shtojani karkalecave dhe ananasit dhe perziejeni.