Reklame:

Përdorimi i qepës për shëndetin e trurit dhe sistemin nervor!

Qepët janë shumë të rëndësishme për një shëndet të mirë të organizmit. Ato janë të pasura me fibër, kalium, kalçium si dhe kanë shumë vitamina të rëndësishme për sistemin nervor.

Në këtë artikull, do të mësoni për vlerat e vitaminave dhe mineraleve që gjenden tek qepa për sistemin nervor dhe nervat.

Vitamina C për sistem nervor – Vitamina C që gjendet tek qepa ndihmon në funksionin e nervave. Kjo vitaminë aktivizon enzimat që nxisin fillimin e norefiniprinës, një substancë e shquar për komunikimin ndërqelizor.

Kjo substancë mban nën kontrollin e saj të brendshme, funksionet e trurit dhe të zbuluarn. Një filxhan me qepë të prera ka 11.8 miligramë vitaminë C.

Vitamina B6 për shëndetin nervor – Konsumi i qepës ndihmon në trajtimin e sasive të vitaminave B-6 dhe cila përdoret për metabolizimin e glukozës që është burimi kryesor për qelizat nervore.

Ajo gjithashtu ndihmon në sigurinë e serotoninës dhe dopaminës, dy substanca të përfshira fort në komunikimin nervor dhe në shëndetin mendor. Mungesa dhe vitamina shtesë për problemet nervore, emocionale, depresion dhe konfuzion.

Një filxhan me qepë të prera ka 192 mikrogramë vitaminë B-6 ose 15 përqind të dozës së rekomanduar ditore të kësaj vitamine.

Mangani dhe shëndeti mendor – Mangani është shumë i mirë për nervat, kujtesën, sistemin nervor dhe trurin në përgjithësi. Konsumi i një filxhan çaji me qepë rritet e manganit me 206 mikrogramë ose 11 përqind të dozës ditore për nivele dhe 9 përqind për meshkujt.