Përdorimi i qepës për shëndetin e trurit dhe sistemin nervor!

Qepët janë shumë të rëndësishme për një shëndet të mirë të organizmit. Ato janë të pasura me fibër, kalium, kalçium si dhe kanë shumë vitamina të rëndësishme për sistemin nervor. Në këtë artikull, do të mësoni për vlerat e vitaminave dhe mineraleve që gjenden tek qepa për sistemin nervor dhe nervat. Vitamina C për sistem […]

Perdorimi i maskes ne çdo ambjent jashte shtepise, Gjoba per shkelesit 3-5 mije leke

Duke filluar nga 15 Tetori, mbajtja e maskës do të jetë e detyrueshme për t’u mbajtur kudo në ambientet jashtë shtëpisë. Drejtoresha e Institutit të Shëndetit Publik, Albana Fico, ka bërë të ditur se është miratuar dhe “Udhëzuesi mbi përdorimin e detyrueshëm të maskave në ambjentet jashtë shtëpisë”, që paraqet kriteret e përgjithshme, rregullat dhe […]

Perdorimi i droneve ne luften kunder COVID-19!

Për të frenuar përhapjen e sëmundjes koronavirus 2019 (COVID-19), qyteti Pasig ka vendosur te kerkoje ndihmen e teknologjise dhe ka blerë drone për dezinfektimin e qytetit. Sipas raportit ne Filipine qytetit Pasig i ishte dashur të përdorë dronët te cilet me pare kane ndihmuar fermerët me menaxhimin e dëmtuesve të bimëve. Por me situatën e […]

Perdorimi i “Mungo” kunder barerave te keqija

Në kohën kur bujqësia po ballafaqohet gjithnjë edhe më tepër me sfidat e ndryshimeve klimatike dhe gjithnjë dhe më të mëdha janë nevojat për ushqim për mbijetesë në bletari dhe për stabilitet të agroekosistemit, shumë e dobishme është bima MUNGO (Guizotia abyssinic), që në gjuhën tonë do të përkthehej bar abisinie. Mungo është bimë barishtore […]

Perdorimi i mjeteve elektrike ne Shqiperi, shifrat modeste! DPSHTRR: Ne 10 muaj jane regjistruar 164 makina

Pavarësisht se ka nisur regjistrimi i mjeteve të para elektrike, përdorimi i tyre në vendin tonë është tejet modest në raport me numrin e  përgjithshëm të mjeteve me karburant. Të dhënat zyrtare nga Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor tregojnë se për herë të parë për periudhën janar-tetor të këtij viti u regjistruan […]