Komuniteti faktor i rendesishem per mbrojtjen e investimeve publike

Horizont EU ne partneritet me Radio Lushnja u realizua emisioni Udhekryq ne kuader te projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” pjese e Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në bashkëpunim me Bashkinë […]

Abuzimet me çmimet e plehrave kimike/ Autoriteti i Konkurences vendos masa per stabilizimin e tregut

Autoriteti i Konkurrencës ka njoftuar se nisur nga shqetësime të ngritura në media mbi rritjen e çmimit të plehrave kimike, bazuar në legjislacionin përkatës “Për mbrojtjen e konkurrencës”, realizoi një monitorim të tregut të importit dhe shitjes me shumicë të plehrave kimike dhe inputeve bujqësore, për evidentimin e kushteve të tregtimit të këtyre produkteve, me qëllim […]

Ruajtja e farerave te vendit, nje thirrje per t’ju pershtatur ndryshimeve klimatike

Ndryshimet klimatike tash janë të gjithë pranuara. Ka një marrveshje globale, që quhet Marrveshja e Parisit, ku edhe Shqipëria është firmëtare, qysh prej vitit 2016, ku sic do shtet tjetër ka detyra konkrete, që të shmanget një e ardhme e zymtë e njerëzimit e parashikuar nga shkenca në rast mosrespektimi të kësaj Marrveshje. Dy janë […]

Perdorimi i maskes ne çdo ambjent jashte shtepise, Gjoba per shkelesit 3-5 mije leke

Duke filluar nga 15 Tetori, mbajtja e maskës do të jetë e detyrueshme për t’u mbajtur kudo në ambientet jashtë shtëpisë. Drejtoresha e Institutit të Shëndetit Publik, Albana Fico, ka bërë të ditur se është miratuar dhe “Udhëzuesi mbi përdorimin e detyrueshëm të maskave në ambjentet jashtë shtëpisë”, që paraqet kriteret e përgjithshme, rregullat dhe […]

Alb-Trans/ Njoftim per menyren e levizjes se pasagjereve Shqiperi-Greqi!

Njoftim per menyren e levizjes se pasagjereve Shqiperi-Greqi ! Sipas njoftimit te bere nga Qeveria Greke, te gjithe personat qe do te udhetojne nga Shqiperia ne Greqi, duke filluar nga data 17 Gusht, duhet te jene te pajisur dhe me testin PCR, i cili duhet te behet te pakten 72 ore para nisjes. ALB TRANS […]

Per here te pare ne Shqiperi/ Gjurmim satelitor per levizjet e Pelikanit Kaçurrel ne PKDK

Ka nisur te zbatohet per herë te parë ne Shqiperi praktika e studimit të lëvizjes së pelikanit kacurrel nëpërmjet teknologjisë satelitore AdZM Fier, falë mbështetjes së Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (PNUD) në Shqipëri, në kuadër të projektit “Rritja e Qendrueshmërisë Financiare të Sistemit të Zonave të Mbrojtura në Shqipëri” bëri të mundur […]

Kosove/ Ministria e Bujqesise përshpejton pagesat e granteve per fermeret

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ne Kosove menjehere pas lehtësimit të masave mbi menaxhimin e COVID-19, ka marre dy vendimeve të reja të cilat hyjnë në fuqi më 22 qershor, ku inkurajon fermerët dhe agro-përpunuesit që të vazhdojnë punën e tyre të pandalshme në zbatimin e projekteve të granteve. Në këtë drejtim, janë […]

KE miraton paketen e ndihmes per Bujqesine/ 5 mije euro per çdo fermer dhe 50 mije euro per ndermarrjet bujqesore

Komisioni Evropian për Bujqësi publikoi ditën e sotme paketën për të mbështetur më tej sektorët e bujqësisë të cilat janë prekur nga kriza e koronavirusit. Komisoni Evropian për Bujqësinë ka propozuar një mbështetje prej 5000 euro për fermerët dhe deri në 50,000 euro për çdo ndërrmarrje bujqësore. Komisioneri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Janusz Wojciechowski […]

Ministrat evropiane, konference per te ngjallur sektorin e Turizmit

Ministrat evropianë të ngarkuar me turizmin kanë bërë thirrje për veprime të përbashkëta për të ndihmuar sektorin të qetësojë krizën që vjen nga pandemia e koronavirusit. Turizmi përfaqëson 10% të rezultatit ekonomik të BE-së, por më shumë në Itali, Spanjë, Kroaci dhe Greqi, të cilat po përballen me një goditje të rëndë nga ndalimet e […]