Dita Nderkombetare e Turizmit, nuk mungojne vizitoret ne PKDK

27 shtatori është datë që është zgjedhur për të përkuar me një moment të rëndësishëm në turizmin botëror, përvjetorin e miratimit të Statutit të Turizmit Botëror që ndodhi më 27 shtator 1970. Per shkak te pandemise globale viti 2020 mbetet më i vështirë për sektorin e turizmin në të gjithë botën. Ne shqiperi pati nje […]

Per here te pare ne Shqiperi/ Gjurmim satelitor per levizjet e Pelikanit Kaçurrel ne PKDK

Ka nisur te zbatohet per herë te parë ne Shqiperi praktika e studimit të lëvizjes së pelikanit kacurrel nëpërmjet teknologjisë satelitore AdZM Fier, falë mbështetjes së Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (PNUD) në Shqipëri, në kuadër të projektit “Rritja e Qendrueshmërisë Financiare të Sistemit të Zonave të Mbrojtura në Shqipëri” bëri të mundur […]

Dallendyshja e detit ne PKDK, rritje 30 % e çifteve folezues krahasuar me 2018

Specialiste te AdZM Fier me ndihmën e vullnetarëve të “Shpendëve të Shqipërisë” ka monitoruar gjatë këtij sezoni popullatën folezuese të dallëndyshes së detit (Glareola Pratincola) në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. Krahas monitorimit të kolonisë ekzistuese, u vrojtuan edhe disa hapësira të tjera të përshtatshme për folezimin e këtij lloji ne lagunen e Karavastase. Nga ekspedita e […]

Censusi/ Pelikani Kaçurrel ne PKDK shton kolonine e tij, arrin ne 194 individe

Diten e djeshme Administratat e Zonave te Mbrojtura ne qarqet Shkoder, Lezhe, Fier, Berat, Vlore dhe Korçë zhvilluan censusin e pelikanit dalmat. Ky census ka nje rendesi te veçante per Parkun Kombetar Divjake-Karavasta pasi eshte i vetmi vend riprodhimi i Pelikanit Kaçurrel ne Shqiperi. Puna e mire e AdZM Fier  i ka krijuar kushte te […]

Ora e Tokes ne kushtet e COVID-19/ AdZM Fier mbjell pisha e vetme ne PKDK

Çdo vit të shtunën e fundit të marsit, njerëzit në të gjithë botën fikin dritat për të treguar mbështetjen e tyre ndaj planetit.Nëse kërcënimet e tanishme për mjedisin vazhdojnë me të njëjtin ritëm, jeta do të zhdukej, pasi të gjithë kemi nevojë për ajrin, ujin dhe ushqimet. Njerëzit duhet të ndërmarrin hapat e nevojshëm për […]

Analiza vjetore e AdZM Fier – Mblidhet Komiteti i Menaxhimit ne PKDK

Ne ambientet e Qendres se Vizitoreve te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta u zhvillua Analiza vjetore e punes se AdZM Qarku Fier per vitit 2019. Komiteti i Menaxhimit te PKDK nen drejtimin e prefektit te qarkut Fier, Z. Baki Bala zhvilloi analizen vjetore te arritjeve dhe problematikave qe shoqeruan punen e ketij viti. Sekretari i Komitetit te […]