Sezonit turistik ne Qarkun Fier: Miratohet harta e plazheve, 80% privat dhe 20% publik

Në mbledhjen e sotme te Këshillit Bashkiak të Fierit, u miratua harta e vijës bregdetare sipas plazheve në përputhje me një paketë turistike për zonën ku përfshihet turizmi arkeologjik, natyror dhe detar. Perpara se te mblidhej Keshilli Bashkiak u zhvillua nje takim i Komitetit te Turizmit per Rajonin e Fierit ku i pranishem ka qene […]

Shpronesimet per projektin TAP/Miratohet vendimi per pronat ne Berat, Skrapar, Fier, Lushnje, Devoll dhe Korçe

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për shpronësimin, marrjen në përdorim të përkohshëm, për periudhën 6 (gjashtë) deri 12 (dymbëdhjetë) muaj dhe vendosjen e servitutit mbi pasuritë e paluajtshme, pronë private, për interes publik, që preken nga punimet për testimin me ujë të tubacionit, si dhe përfundimi i punimeve dhe mbrojtja e tubacionit, pjesë e […]

Analiza vjetore e AdZM Fier – Mblidhet Komiteti i Menaxhimit ne PKDK

Ne ambientet e Qendres se Vizitoreve te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta u zhvillua Analiza vjetore e punes se AdZM Qarku Fier per vitit 2019. Komiteti i Menaxhimit te PKDK nen drejtimin e prefektit te qarkut Fier, Z. Baki Bala zhvilloi analizen vjetore te arritjeve dhe problematikave qe shoqeruan punen e ketij viti. Sekretari i Komitetit te […]

AKU Fier asgjeson 1.825 ton produkte ushqimore te skaduara

Drejtoria Rajonale e AKU në Fier, në vijim të zbatimit të planit vjetor të monitorimit për zbatimin e ligjit, verifikimin e plotësimit të kushteve dhe kritereve për licencim, ka kryer 15 kontrolle zyrtare në Stabilimentet e Operatorit të Biznesit Ushqimor (me origjinë shtazore, joshtazore dhe produktet e mbrojtjes së bimëve). Në zbatim të legjislacionit në […]

Gjuetia dhe kapja e paligjshme e shpendeve – AOS dhe AdZM Fier takim ne PKDK

Dukuria e kapjes dhe vrasjes se paligjshme te faunes se eger ne zonat e mbrojtura per motive te ndryshme dhe mos ndeshkimi i tyre prej me shume se 25 vitesh, i ka sjelle nje dem te madh ketyre zonave dhe ne veçanti popullatave te llojeve te rralle. Krahas kesaj, kjo dukuri ka demtuar rende edhe […]

AKU shkarkon nga detyra drejtorin rajonal Fier

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka marrë menjëherë masa, lidhur me rastin e publikuar gjatë një emisioni investigativ lidhur me një rast ku inspektorët e AKU të Fierit kanë vendosur masë administrative gjobë ndaj një subjekti, ku sipas pronarit të subjektit, ishin duke shkelur ligjin. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vlerëson maksimalisht rolin e medias dhe emisioneve […]

OST Njoftim, Nderprerje energjie per konsumatoret ne Berat, Fier, Lushnje dhe Divjake

Njoftim për konsumatorët e Rrethit Berat, Fier, Lushnje dhe Divjake. Në datën 1 tetor, në intervalin kohor 05:00-14:00 do të stakohen Zbarrat 110kV të Seksionit I + II – të, si dhe Transformatori i Fuqisë 7.5MVA 110/35/6kV në N/stacionin Jagodinë, si rrjedhojë do të mbeten pa energji elektrike gjatë kësaj kohë N/stacionet Jagodinë, Gorican, si […]

Fier: Hapet zyra Rajonale e Komisionerit per Mbrojtjen nga Diskriminimi

Diten e djeshme ka hapur dyert zyra Rajonale e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, prane sporteleve te ADISA-s ne bashkine e Fierit. Në ceremoninë e hapjes, krahas Komisionerit Robert Gajdja, Prefektit të Qarkut Fier, Baki Bala, ishte dhe zv/kryetarja e bashkisë Fier, Enkelejda Peshkëpia si dhe perfaqesues te OJF-ve dhe Shoqerise Civile. Kjo zyrë e […]

Rangers-at e AdZM Fier bllokojne dy persona per gjueti te paligjshme ne PKDK

Rangers-at e AdZM Fier mengjesin e sotem kane bllokuar dy persona per gjueti te paligjshme brenda zones se Parkut Kombetar Divjake-Karavasta. Te dy personat jane kapur ne flagrance prane grykes se Lumit Semat duke kryer gjueti te paligjshme me mjete imituese. Lajmin e ka bere te ditur Drejtori i AdZM Fier z. Ardian Koçi ne […]

Sherbimet qe ofrohen prane Drejtorise Rajonale te Sherbimit te Transportit Rrugor Fier

Drejtoria e Sherbimit te Transportit Rrugor ka shtuar nje seri sherbimesh te tjera te cilat do te lehtesojne qytetarët. Krahas sherbimeve ne sportele çdo qytetar mund te aplikoje edhe online per disa sherbime qe ofrohen nga kjo drejtori duke kursyer kohe. Ashtu si ne çdo Drejtori Rajonale te sherbimit te transportit rrugor edhe ne Fier […]