Natyra nuk gjen paqe/ Pas festave dalin per gjueti ne zone te mbrojtur, arrestohen 2 persona ne PKDK

Natyra nuk gjen paqe as per ditet e festave, ku  dy persona kane ushtruar gjueti te paligjshme ne Zone te Mbrojtur dhe per pasoje jane arrestuar nga uniformat blu. Fale perkushtimit dhe profesionalizmit te stafit te AdZM Fier te cilet nuk e ulen vigjilencen as per ditet e festave, ne bashkepunim me Policine e Shtetit […]

Njoftim/ Pozicion vakant pune si asistent teknik per projektin e JICA ne PKDK

Qeveria Japoneze eshte duke zbatuar fazen e dyte te projektit te saj ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta dhe grupi i eksperteve te JICA i cili po vijon punen ka hapur thirrjen per nje vend te lire pune si Asistent Teknik Lokal. Aplikantet duhet te jene njohes shume te mire te gjuhes angleze.  Te interesuarit duhet te […]

JICA nis punen ne PKDK/ Mbahet takimi i pare i Komitetit te Perbashket Koordinues

Takimi i Parë i Komitetit të Përbashkët Koordinues (KPK) të “Projektit për Ndërtimin e Kapaciteteve për Përmirësimin e Menaxhimit të Bazuar në Ekosistem u mbajt në 3 Qershor 2021 në Hotel Divjaka Resort, në Divjake. Projekti u lançua në 16 maj, pas 7 vjetësh që nga përfundimi i projektit të mëparshëm të JICAs në Parkun […]

Efektiviteti i Menaxhimit te Zonave te Mbrojtura/ UNDP trajnim ne PKDK

UNDP dhe GEF jane duke vazhduar trajnimet e stafeve te AdZM-ve ne te gjithe Shqiperine per te matur Efektivitetin e Menaxhimit te Zonave te Mbrojtura. Nje pyetesor ne portalin (akzm.net) METT (Mjet i Vleresimit te Efeksivitetit te Menaxhimit), i cili jep nje vleresim te performance se cdo AdZM duke nxjerre ne pah te gjithe problematikat […]

PKDK/ Pas rekuperimit huta Saranda i rikthehet natyres

Pas nje rekuperimi te plote Huta Saranda i eshte kthyer lirise ne natyre. Gjate nje aktiviteti te organizuar ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta ku mernin pjese perfaqesues nga UNDP, Junior Rangersat e parkut, vizitore te rastit dhe natyrisht stafi i AdZM Fier eshte liruar huta Saranda. Drejtori i AdZM Fier Ardian Koçi theksoi punen e kujdesshme […]

Pelikani Kaçurrel thyen rekordet e 30 viteve te fundit ne PKDK

Shifra rekord jane regjistruar kete vit per Pelikanin Kaçurrel ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta ku kan çelur 55 zogj  nga me shume se 80 fole. “Ndersa i gjithe globi po lufton me pandemine e koronavirusit natyra vazhdon e qete ne ciklin e saj jetesor ndersa rengersat jane ne detyre per mbrojtjen dhe monitorimin e Zonave te […]

PKDK – Atraksioni turistik qe nuk njeh stine

Ditet e ftohta te muajt shkurt nuk kane penguar vizitoret e shumte ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta te njihen dhe te shijojne bukurite magjepse te zones. Diten e shtune ne Qendren e Vizitoreve ne PKDK ka patur nje dyndje te vizitoreve vendas ku kane qene nxenes te shkolles “Miranda Baku” Gostime, Cerrik te cilet […]

“Junior Ranger” ne ndihme te pyllezimit te PKDK

Ne kuader te dites Boterore te Ligatinave ne Parkun Kombetar – Divjake-Karavasta u organizuan disa aktivitete ne ndihme te mjedisit. Gjate nje aktiviteti me prezencen e Ministrit te Mjedisit dhe Turizmit z. Blendi Klosi si dhe me drejtorin e pergjithshem te AZM z. Zamir Dedej ne PKDK nuk mund te mungonin edhe trashegimtaret e rojtaret e […]

Horizont EU dhe MEN ne “aksion” per rritjen e rolit te Keshillit Bashkiak Divjake mbi PKDK

Ne kuader te zbatimit te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, te financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA, dy organizatat partnere Horizont […]

Gjuetia dhe kapja e paligjshme e shpendeve – AOS dhe AdZM Fier takim ne PKDK

Dukuria e kapjes dhe vrasjes se paligjshme te faunes se eger ne zonat e mbrojtura per motive te ndryshme dhe mos ndeshkimi i tyre prej me shume se 25 vitesh, i ka sjelle nje dem te madh ketyre zonave dhe ne veçanti popullatave te llojeve te rralle. Krahas kesaj, kjo dukuri ka demtuar rende edhe […]