Pelikani Kaçurrel thyen rekordet e 30 viteve te fundit ne PKDK

Shifra rekord jane regjistruar kete vit per Pelikanin Kaçurrel ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta ku kan çelur 55 zogj  nga me shume se 80 fole. “Ndersa i gjithe globi po lufton me pandemine e koronavirusit natyra vazhdon e qete ne ciklin e saj jetesor ndersa rengersat jane ne detyre per mbrojtjen dhe monitorimin e Zonave te […]

Biodiversiteti: 30% e BE-se behet zone natyrore e mbrojtur!

Parlamenti i Strasburgut ka aprovuar një rezolutë që kërkon rivendosjen si zone e mbrojtur te gati një të tretës së ekosistemeve të dëmtuara dhe ndarjen e 10% të buxhetit evropian për këto objektiva. Shndërrimi i 30% të territorit të BE-së në një zonë natyrore te mbrojtur deri në vitin 2030. Kjo është një nga kërkesat […]

AdZM Fier ne mbrojtje te biodiversitetit te PKDK, shpetohen 30 breshka (Emys Orbicularis)

AdZM Fier dhe stafi i saj ja te vendosur te mbrojne natyren dhe te gjithe speciet e gjallesave qe gjenden territorin e tyre. Ne aksionin e tyre me te fundit kane arritur te shpetojne 30 breshka te ujrave te embel te cilat kishin ngecur ne rrjeta te vendosura nga peshkatare te papergjegjshem. Zona e Parkut […]