Dita Botërore e Rangers

31 korriku është Dita Botërore e Rangers  ditë e cila përkujton ato Rangers të vrarë apo të plagosur, punën vetëmohuese të rangersave në mbrojtje të pasurive natyrore dhe kulturore të planetit tonë. Në kuadër të ditës Botërore të Rangers, Administrata e Zonave të Mbrojtura Fier me suportin e projektit JICA realizoi një aktivitet mjedisor me […]

Serbi/ Shkaterrohen tubat e hidrocentraleve, banoret proteste ne mbrojtje te lumit

Banoret e fshatit Rakita ne juglindje të Serbisë kanë hequr tubat e instaluar për të ndertuar një hidrocentral të ri në një lumë afër zones. Njerëzit vendas, të cilët u ndihmuan nga aktivistët e mjedisit, kanë frikë se hidrocentrali mund të shkatërrojë rezervat e peshkut në lumin Rakitska, duke bere që të thahen puset dhe […]

Ne mbrojtje te fermereve dhe ze kunder Ministrise se Bujqesise, Eksperti Ervin Resuli nen presion?

Një status në Facebook, hedh dyshime se një nga ekspertët e bujqësisë dhe zëri që ka dalë në mbrojtje te fermerëve gjatë gjithë kohës, është kërcenuar apo është nën presion. Bëhet fjalë për Ervin Resulin, i cili është dhe një nga zërat më kritik e kundërshtar të Ministrisë së Bujqësisë dhe ministrit Çuçi, për politikat […]

“Ochratoxin A” ne ushqime, EFSA nis studimet shkencore ne mbrojtje te shendetit publik!

Ochratoxin A (OTA) gjendet në një shumëllojshmëri të ushqimeve, përfshirë fara dhe produkte drithi, mish të ruajtur, fruta të freskëta dhe të thata. Ajo gjithashtu gjendet në qumështin e gjirit. Autoriteti i Sigurise Ushqimore ne Europe (EFSA) më parë vlerësoi rreziqet e shëndetit publik që lidhen me OTA në ushqim në vitin 2006. Ekspertët arritën […]

AdZM Fier ne mbrojtje te biodiversitetit te PKDK, shpetohen 30 breshka (Emys Orbicularis)

AdZM Fier dhe stafi i saj ja te vendosur te mbrojne natyren dhe te gjithe speciet e gjallesave qe gjenden territorin e tyre. Ne aksionin e tyre me te fundit kane arritur te shpetojne 30 breshka te ujrave te embel te cilat kishin ngecur ne rrjeta te vendosura nga peshkatare te papergjegjshem. Zona e Parkut […]