Prene pyllin ne Zone te Mbrojtur/ AdZM Fier ndalon 4 persona ne flagrance

Ne nje kohe kur ndryshimet klimaterike kane marre vemendjen e tere globit duke shtuar thirrjet per mbrojtjen e natyres dhe per te mbjelle sa me shume peme, ne vendin tone vazhdojme te kemi persona qe guxojne te presin pyjet madje edhe ne Zonat e Mbrojtura. Nje krim mjedisor i paprecedente per PKDK eshte regjistruar kete […]

AdZM Fier ofron Divjaken per shetitje virtuale ne natyre

Ne keto dite te veshtira te izolimit si pasoje e pandemise, shetitja ne natyre eshte kthyer ne luks. Te gjitheve i mungon ajri i paster dhe gjelberimi, per tju ardhur sadopak ne ndihme AdZM Fier sebashku me SIG Foundation kane realizuar nje shetitje virtuale ne natyre. Videot jane ende te paperfunduara pasi projekti ështe ende […]

Analiza vjetore e AdZM Fier – Mblidhet Komiteti i Menaxhimit ne PKDK

Ne ambientet e Qendres se Vizitoreve te Parkut Kombetar Divjake-Karavasta u zhvillua Analiza vjetore e punes se AdZM Qarku Fier per vitit 2019. Komiteti i Menaxhimit te PKDK nen drejtimin e prefektit te qarkut Fier, Z. Baki Bala zhvilloi analizen vjetore te arritjeve dhe problematikave qe shoqeruan punen e ketij viti. Sekretari i Komitetit te […]

Gjuetia dhe kapja e paligjshme e shpendeve – AOS dhe AdZM Fier takim ne PKDK

Dukuria e kapjes dhe vrasjes se paligjshme te faunes se eger ne zonat e mbrojtura per motive te ndryshme dhe mos ndeshkimi i tyre prej me shume se 25 vitesh, i ka sjelle nje dem te madh ketyre zonave dhe ne veçanti popullatave te llojeve te rralle. Krahas kesaj, kjo dukuri ka demtuar rende edhe […]

Vetemenaxhimi i Zonave te Mbrojtura, AdZM vizite studimore ne Kroaci dhe Malin e Zi

Në Parqet e Kroacisë dhe te Malit te Zi në një vizitë studimore me kolegët e tyre të AKZM dhe AdZM-ve, për tu njohur me mekanizmat financiar që aplikohen në zonat e mbrojtura dhe aspekte të vlefshme që mund të aplikohen edhe në zonat e mbrojtura ne Shqipëri. Vetefinancimi dhe gjenerimi i të ardhura si […]

Junior Ranger ne AdZM Fier pastrojne zonen e plazhit ne Divjake

Grupi i te rinjve te Junior Ranger ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta me rastin e Dites Boterore te Pastrimit ka kryer nje aksion ne zonen e plazhit. Frekuentimi nga turiste dhe pushues te shumte fatkeqesisht krijon edhe mbeturina ne zona te shumta te ketij parku si pasoje e nje grupi te vogel te papergjegjshem. Pavaresisht […]

AdZM Fier ne mbrojtje te biodiversitetit te PKDK, shpetohen 30 breshka (Emys Orbicularis)

AdZM Fier dhe stafi i saj ja te vendosur te mbrojne natyren dhe te gjithe speciet e gjallesave qe gjenden territorin e tyre. Ne aksionin e tyre me te fundit kane arritur te shpetojne 30 breshka te ujrave te embel te cilat kishin ngecur ne rrjeta te vendosura nga peshkatare te papergjegjshem. Zona e Parkut […]

AdZM Fier ne gadishmeri te plote per pastrimin e rrugeve dhe shtigjeve ne PKDK te bllokuara nga stuhia

Mot i pazakonte ne mes te veres me stuhi dhe shtrengata shiu pushtoi shqiperine mbremjen e 11 korrikut duke lene edhe pasoja te shumta. Ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta si pasoje e eres se forte u rrezuan peme dhe shtylla te energjise elektrike. Ndersa punonjesit e OSHEE Lushnje riparuan defektet ne sistemin elektrik ne zone, nga […]

AdZM Fier pastron shtigjet ne pyllin e Parkut Kombetar Divjake-Karavasta

Fluksi i madh i turisteve qe parashikohet te vijne kete sezon ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta kerkon edhe nje infrastrukture te duhur per shetitjen e tyre ne bukurite e ketij parku. Krahas qendres se vizitoreve e cila i jep edhe mireseardhjen turisteve duke i prezantuar me vecantite dhe bukurite e parkut apo pikes se vrojtimit […]