Divjake/ Fermeret ankohen per çmimin e qepes dhe patates

Prodhimi i patates dhe qepës është në fazën e vjeljes në Myzeqe, por fermerët në Divjakë janë të shqetësuar për treg. Kërkesa është e ulët sipas tyre dhe çmimi po ashtu. Duke patur parasysh këtë luhatje çmimi përpara disa ditësh, shoqata e fermerëve në Divjakë vendosi nje çmim tavan per qepen dhe për pataten, 40 […]

Posta Lushnje dergon ne banese pagesat per 21 584 pensioniste ne Lushnje dhe Divjake

Posta Shqiptare i ben thirrje te gjithe pensionisteve te mos dalin nga banesa sepse pensionet do i marin ne banese. Filiali i Postes Lushnje ka marre te gjitha masat per te dorezuar pagesen e pensionit ne cdo shtepi pensionisti ne Bashkine Lushnje dhe ate Divjake. Drejtori i Postes Lushnje Arjan Çakalli deklaroi se jane shperdare […]

Divjake-Karavasta, Parku me vlera natyrore dhe nje turizem te pashtershem

Parku Kombetare Divjake – Karavasta krahas rendesise se madhe mjedisore per floren dhe faunen, per speciet qe gjenden ne te per ligatinat etj., po kthehet ne nje atraksion turistik per te gjithe zonen. Puna e mire qe eshte bere gjate ketyre viteve nga ana e AdZM Fier si dhe projektet e shumta te shoqatave mjedisore […]

Dita Nderkombetare e Ligatinave, Klosi promovon risite e Parkut Kombetar Divjake- Karavasta

2 shkurti i çdo viti është shpallur si “Dita Botërore e Ligatinave”. Kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 shkurt 1971 në qytetin Iranian të Ramsar-it. Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, dhe përbëjnë një ekosistem mjaft […]

“Big Brother” ne ishullin e Pelikanit Kaçurrel ne Divjake, Monitorim 24 ore me kamera

Prej disa ditesh, ne Qendren e Vizitoreve ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta, mund te ndiqet ne kohe reale se çfare ndodh ne ishullin e pelikaneve. Rritja e numrit te species se Pelikanit Kaçurrel ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta kerkon edhe nje angazhim me te madh si nga ana e burimeve njerzore por edhe […]

Parku Kombetar Divjake-Karavasta se shpejti me aplikacion turistik!

Diten e sotme ne ambjentet e Qendres se Vizitoreve ne PKDK u zhvillua prezantimi i projektit “Menaxhim SMART i produktit turistik kulturor për shfrytëzimin e aseteve natyrore, qëndrueshmërinë dhe atraksionin e zonës së Parkut Kombëtar Divjakë – Karavasta”. Fondacioni SIG ne bashkepunim me Premier Consultancy Group (PCG) eshte duke zhvilluar nje aplikacion i cili do […]

Horizont EU dhe MEN ne Keshillin Bashkiak Divjake per Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Ne kuader te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” ” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, te financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA, i cili zbatohet nga organizatat […]

Divjake: Zhvillohet Expo-Forumi Nderkombetar per Bujqesine

Në Divjakë eshte zhvilluar edicioni i parë i Expo-Forumit Ndërkombëtar të Bujqësisë, Agroindustrisë, Agroturizmit dhe Sigurisë Ushqimore “Albania Agro Financing Policy & Food Safety EXPO-FORUM 2019” në bashkëpunim edhe me Autoritetin Kombëtar të Ushqimit. Edicioni i parë i këtij forumi u organizua në bashkinë e Divjakës, si një ndër zonat më të rëndësishme të prodhimeve […]

Horizont EU dhe MEN ne “aksion” per rritjen e rolit te Keshillit Bashkiak Divjake mbi PKDK

Ne kuader te zbatimit te projektit “Advokim per zhvillimin e ekoturizmit te qendrueshem duke respektuar mjedisin” pjese e projektit “Fuqizimi i Organizatave Mjedisore te Shoqerise Civile per te promovuar mbrojtjen e natyres ne Shqiperi”, te financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga Instituti per Ruajtjen e Natyres ne Shqiperi – INCA, dy organizatat partnere Horizont […]

Divjake: “Urban Lab” drejt perfundimit, garanci per zhvillimin e agroturizmit

Punimet e ndërtimit të laboratorit multifunksional  “Urban Lab” në Divjake janë gati të përfundojnë. Urban Lab eshte nje investim i Agjencise Italiane te Bashkëpunimit për Zhvillim ku eshte projektuar per te qene nje qendër e madhe zhvillimi dhe promovimi e territorit ne fushen e agro turizmit dhe jetes social ekonomike. Ne kete laborator bashkëkohor do […]