Divjake: Punonjesit e pastrimit bejne diferencimin e mbetjeve ne plazh!

Punonjësit e pastrimit të Bashkisë Divjakë, bëjnë diferencimin e mbetjeve në mes të rërës! Derdhin koshat ne mes te plazhit dhe bëjnë seleksionimin e atyre duke larguar plastiken dhe letren dhe duke groposur ne rere mbetjet organike.  Nje praktike e pa tolerueshme e ndodhur ne mes te sezonit turistik. Ne nje kohe kur te gjithe […]

Menaxhimi i mbetjeve ne fshat, kerkon bashkepunim komunitar!

Gjaza, fshat i Njesise Administrative Krutje para disa ditesh eshte bere objekt i nje emisioni mediatik ku ngrihej shqetesimi i fushave sportive. Fshati i Gjazes fushen e dikurshme te futbollit e ka mbushur me mbetje te plehut organik. Pas kronikes televizive Administratori i Njesise Administrative Krutje Agim Qose, ka reaguar per nje ndergjegjesimin dhe bashkepunimin […]

Cilat jane dobite e riciklimit te mbetjeve?

Një nga metodat alternative për të mbrojtur burimet ekzistuese në natyrë, të cilat po shterojnë çdo ditë e më shumë është edhe riciklimi. Lënda e parë e shumë produkteve që përdorim sot përfitohet nga burimet natyrore. Bashkë me rritjen e popullsisë kemi edhe rritjen e konsumit dhe kjo shkakton jo vetëm pakësimin e këtyre burimeve […]

Menaxhimi i mbetjeve, UNDP: Hapa fillestare, nuk praktikohet ndarja e mbetjeve ne burim

Menaxhimi i mbetjeve urbane në Shqipëri paraqitet në një nivel të ulët, por është bërë një punë e konsiderueshme në identifikimin e vendeve me mbetje të rrezikshme dhe në rehabilitimin e tyre. Sipas një vlerësimi nga UNDP, e cila pati ndërmarrë nismën për menaxhimin e mbetjeve më herët në partneritet me Ministrinë e Mjedisit, citon […]