Divjake: Punonjesit e pastrimit bejne diferencimin e mbetjeve ne plazh!

Punonjësit e pastrimit të Bashkisë Divjakë, bëjnë diferencimin e mbetjeve në mes të rërës! Derdhin koshat ne mes te plazhit dhe bëjnë seleksionimin e atyre duke larguar plastiken dhe letren dhe duke groposur ne rere mbetjet organike.  Nje praktike e pa tolerueshme e ndodhur ne mes te sezonit turistik. Ne nje kohe kur te gjithe […]

Itali: Çmimet e fruta-perimeve rritje deri 80% – Mungojne punonjesit, s`ka kush te vjele produktin

Çmimet e fruta-perimeve në Itali janë rritur deri në 40 herë më shumë se inflacioni gjatë periudhës së emergjencës, vetëm si pasojë e mungesës së punonjësve sezonal nga vende si Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Zyrtarisht, çmimi i frutave është rritur me 3.7%, ndërkohë që po zyrtarisht inflacioni është në rënie me 0.1%. Bashkimi i […]

Punonjesit ne shtet, 45% jane me arsim 8-vjeçar dhe te mesem

Sektori publik numëroi rreth 170 mijë të punësuar në fund të vitit të kaluar, por më shumë se 45% janë me arsim 8-9-vjeçar dhe të mesëm, teksa vetëm gjysma e punonjësve në sektorin publik janë me arsim të lartë. Sipas të dhënave të INSTAT, numri i personave me arsim fillor ka ardhur në rënie të […]

Alarmante, bashkite nuk paguajne sigurimet shoqerore per punonjesit (lista)

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka listuar si debitorë të gjitha bashkitë në vend, 11 njësitë bashkiake në Tiranë dhe të gjitha ish komunat, kryesisht për sigurimet shoqërore të papaguara. Bashkitë rritën të ardhurat nga taksat vendore me 19% gjatë 2018-s, por performanca e shpenzimeve u përkeqësua nga fryrja pa kriter e administratës, kurse shpenzimet […]