Ura te reja bashkepunimi ndermjet Bashkise Lushnje dhe Ambasades se Brazilit

Me datë 21 Nëntor 2023, Kryetarja e Bashkisë Lushnjë znj. Eriselda Sefa mirëpriti në një takim kortezie Ambasadorin e Republikës së Brazilit në Shqipëri Sh.T. Z. João Tabajara de Oliveira Júnior. Ky takim u zhvillua në kuadër të krijimit të urave të bashkëpunimit reciprok ndërmjet Bashkisë Lushnjë dhe Ambasadës së Brazilit në Tiranë. Takimi u […]

Horizont EU dhe INCA/Trajnim tre ditor me të rinjtë e bashkisë Divjake

Për të ngritur njohuritë e të rinjve në Bashkinë Divjake për burimet natyrore dhe vlerat e tyre, zonat e mbrojtura dhe menaxhimin e tyre, INCA dhe shoqata “Horizont EU” në kuadër të projektit “Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” financuar nga LëvizAlbania, projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe […]

Nuk iu plotesua kerkesa per vaditje, Fermeri proteston duke shkarkuar 15 kuintale pleh organik para bashkise

Një fermer i ri italian nga një qytet në provincën e Massa Carrare, Aulla, pasi kishte aplikuar për ndërhyrje në tokën e tij, për të zgjidhur disa probleme në ujësjellësin rural në zonë, i cili prej vitesh nuk ka funksionuar më si duhet, pasi eshte ndërtuar shumë vite më parë. Fermeri i ri Davide Speciacci, […]

Permbytjet – PD Lushnje ironizon punen e Bashkise!

Kryetari i Partise Demokratike Lushnje, Sajmir Korreshi ka ironizuar punen e bashkise lidhur me reshjet e rena 24 oret e fundit. Ne rrjetet sociale z. Korreshi ka shperndare pamje foto dhe video ku prezenca e ujit eshte e frikeshme. Situata eshte tejet e rende ne zonat fushore ku ka munguar pastrimi i kanaleve apo jane […]