Horizont EU takim me gazetaret ne Lushnje

Horizont EU Lushnje ka zhvilluar nje takim orientues me disa gazetarë të ketij qyteti me qëllimin për të rritur angazhimin dhe forcimin e rolit të mediave në nxitjen e një vendimmarrjeje transparente të përdorimit të burimeve të natyrore në Shqipëri, për të evidentuar kontributin dhe përpjekjet e vazhdueshme të gazetarisë shqiptare në rritjen e ndërgjegjësimit […]

Presioni i pushtetit ndaj medias/ Qendra ALTRI takim me gazetaret ne Lushnje

Në kuadër të projektit “Përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për frikësimin dhe sulmet ndaj gazetarëve” qendra ALTRI zhvilloi në qytetin e Lushnjes nje takim konsultues me gazetare, operatore dhe perfaqesues te medias te ketij qyteti. Gjithashtu ne kete takim ishte i pranishem edhe Kreu i Unionit te Gazetareve […]

Njoftim i OST – Nderprerje energjie ne disa zona ne Lushnje

Njoftim nga Drejtoria e Tensionit te Larte Jugperendim ku si pasoje e nje remonti do te mbeten disa zona pa energji elektrike. Stakim dhe tokezim te Zbarrave 35kV ne N/stacionin Lushnje e vjeter, Stakim dhe tokezim te Linjes 35kV L30 – 10 Plasmas – Lushnje, per zevendesimin e Thikes ne N/stacionin Lushnje e vjeter, ne […]

Keshillim ligjor falas/ Hapet zyra e sherbimit per banoret e Lushnjes

Diten e sotme eshte inaguruar hapja e Qendres se Sherbimit te Ndihmes Juridike Paresore ne Lushnje e cila eshte zyra e 5 e ketij lloji ne Shqiperi. E pranishme ne kete aktivitet ishte vete Ministria e Drejtesise Etilda Gjonaj e cila u shpreh teper e kenaqur per hapjen e zyres se keshillimit ligjor ne Lushnje […]

Parandalimi i dhunes ndaj grave – Shoqata Refleksione takim ne Bashkine Lushnje

Situata e izolimit e krijuar nga pandemia COVID-19 solli edhe nje rritje te problemeve sociale ne familjet shqiptare siç eshte edhe dhuna ndaj grave. Pikerisht per kete arsye ne Bashkine Lushnje ne ambjentet e Keshillit Bashkiak, shoqata “Refleksione” organizoi nje takim me gra te Bashkise Lushnje me teme”Parandalimi i dhunes ndaj grave, para se ajo […]

Lushnje/ Rete e tymit mbulojne qytetin

Re te medha tymi dhe bloze e mbetje djegjesh nga zjarri pushtuan Lushnjen ne oret e mbremjes. Flaket dilnin mbi rrugen e ish fabrikes Volalba se dikurshme apo drejt Allprenajt. I qellimshem apo aksidental bloza pershkoi gjithe shetitoren ne ajer duke mbushur rruget dhe banesat deri ne qender te qytetit. Era duket e ndihmonte por […]

Vaksinimi kunder Brucelozes/ 11 000 krere te imta ne Lushnje

Sherbimi Veterinar po vazhdon punen per vaksinimin e bagetive te imta ne te gjithe vendin kunder semundjes se Brucelozes. Ne te gjithe territorin e vendit do të vaksinohen rreth 400 mijë krerë të imta, ndërsa për rajonin jugor në qarqet Fier, Vlorë e Gjirokastër, do të bëhen rreth 178 mijë vaksina. Ky proces po vazhdon […]