Importuam 467 milione euro ushqime – Ne 6-mujorin e pare te vitit u rrit kerkesa per produkte bujqesore

Në 6 muajt e parë të viti janë importuar nga jashtë kufijve 58.3 miliardë lekë apo 467 milionë euro prrodukte ushqimore. Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, pavarësisht periudhës së pandemisë COVID-19, vështirësive në transport dhe tkurrjes së konsumit në vend, importet bujqësore kanë pësuar një rritje në krahasim me të njëjtën periudhë […]

Nuk iu plotesua kerkesa per vaditje, Fermeri proteston duke shkarkuar 15 kuintale pleh organik para bashkise

Një fermer i ri italian nga një qytet në provincën e Massa Carrare, Aulla, pasi kishte aplikuar për ndërhyrje në tokën e tij, për të zgjidhur disa probleme në ujësjellësin rural në zonë, i cili prej vitesh nuk ka funksionuar më si duhet, pasi eshte ndërtuar shumë vite më parë. Fermeri i ri Davide Speciacci, […]

Rritet kerkesa per kastravecin ne tregjet e Europes Lindore

Eksperti i Bujqesise dhe i Agrobiznesit Ilir Pilku ka publikuar nje informacion teper te rendesishem per tregjet ne Europen Lundore ku ka nje rritje te ndjeshme te kerkeses per kastravec dhe si pasoje edhe nje rritje te çmimit per kete produkt. Sot ne Europen Lindore, kërkesa per kastravecin tejkaloi ndjeshëm furnizimin, gjë që i lejonte […]

Kerkesa per zink te hardhite

Zinku është mikroelement i cili hyn në përbërjen e fermenteve të cilat e mundësojnë fotosintezën dhe punën e hormoneve të rritjes (auksinë) dhe ADN-së. Ky element e përshpejton sintezën e vitaminave, karbohidrateve dhe proteinave kështu kur ka sasi të mjaftueshme zinku zmadhohet rezistenca ndaj thatësirës, të ftohtit, kripërave në tokë dhe djegiet nga e nxehta. […]