Importuam 467 milione euro ushqime – Ne 6-mujorin e pare te vitit u rrit kerkesa per produkte bujqesore

Në 6 muajt e parë të viti janë importuar nga jashtë kufijve 58.3 miliardë lekë apo 467 milionë euro prrodukte ushqimore. Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, pavarësisht periudhës së pandemisë COVID-19, vështirësive në transport dhe tkurrjes së konsumit në vend, importet bujqësore kanë pësuar një rritje në krahasim me të njëjtën periudhë […]

Vendimi per fermeret/ Do paguajne TVSH-ne mbi 10 milione leke xhiro

Nga 1 janari 2021 fermerët, në skemën e kompensimit, do paguajnë TVSh për qarkullim vjetor mbi 10 milionë lekë, nga 5 milionë lekë që ishte kufiri minimal deri tani. Vendimi është publikuar në fletoren zyrtare. Krahas rritjes së pragut të TVSH-së nga 2 në 10 milionë lekë për gjithë bizneset e vogla në vend, vendimi […]

France/ 250 milione euro per sektorin ne veshtiresi te vererave

Qeveria franceze ka rritur mbështetjen financiare për kultivuesit e verës, të cilët janë përballur me një rënie të madhe të kërkesës, pas mbylljes së restoranteve dhe bareve nga pandemia, si dhe për shkak të tarifës së Shteteve të Bashkuara, të cilat kanë frenuar eksportet. “Shteti do të rritë fondin e tij me 250 milionë euro […]

Projekti 67 milione USD i ujitjes ne bujqesi, BB i le qeverise tre detyra per zbatim

Ekipi i Bankës Botërore ka bërë një rishikim të fundit të projektit të ujitjes dhe kullimit që po zbatohet në vendin tonë, me një mbështetje financiare prej 67 milionë dollarësh, duke nënvizuar se COVID-19 dha ndikimet e tij në zbatim, por ecuria pas bilancit është më e mirë sesa pritej. Projekti ka hasur veshtiresi në […]

“Me 1.5 milione euro te blihen prodhimet shqiptare”, eksperti dhe pedagogu i UBT: Te mbështesim urgjentisht fermerin si gjithe rajoni

Eksperti dhe pedagogu i UBT Gjok Vuksani ka kerkuar qe fermeret shqiptare dhe bujqesia shqiptare te mbeshtetet ashtu si po mbeshtetet edhe bujqesia e rajonit. Situata e izolimit si pasoje e pandemise globale i ka demtuar shume femeret duke bere qe prodhimet e tyre te mos shiten. DUHET TE MBESHTETET URGJENTISHT FERMERI SHQIPTAR ME SUBVENCIONE […]

Projekti 67 milione USD i BB, per sistemet e ujitjes: Punimet nuk mbyllen dot ne afat

Projekti me Bankën Botërore për sistemet e ujitjes që përfundon në 31 maj të këtij viti duket se ka hyrë në një fazë të re që institucioni financiar e konsideron pozitiv por gjasat për të mbyllur në kohë të  gjithë punët janë të pakta. Në raportin e fundit të publikuar nga ekipi që ka bërë […]

Tokio: Peshku gjigand prej 276 kg, u ble per 1.8 milione USD

Ankandi i parë i peshkut ton për këtë vit u mbajt gjatë fundjavës në një treg në Tokio,  ku një peshk ton blu gjigand u shit për 1.8 milionë dollarë, që është çmimi i dytë më i lartë në histori. Peshku u kap në ujërat që lagin Aomori, prefekturën veriore të Japonisë, dhe peshonte 276 […]

Kosova fillon prodhimin e rrymes nga era, BERZH financon projektin me 58 milione euro

Kosova e cila kryesisht prodhon energjinë elektrike nga linjiti, së shpejti do të fillojë prodhimin e sajë nga era. Kredia e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në vlerë prej 58 milionë euro do të ndihmojë ndërtimin e projektit për prodhimin e energjisë nga era. Kjo kredi është gjysma e totalit e kërkuar për […]

UNICEF: 59 milione femije ne emergjence humane

 Një fëmijë në katër në planet jeton në vende me luftë ose janë të prekur nga katastrofat natyrore. Asnjëherë moshat fëmijërore nuk janë prekur kaq shumë dhe UNICEF po përgatitet kërkojë fondin më të madh ndonjëherë, 4,2 miliardë dollarë deri në vitin 2020. Ky është apeli më i madh i bërë ndonjëherë për donatorët, thënë […]

BERZH / 180 milionë euro mbeshtetje per agrobiznesin shqiptar

Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar (AASF) i mbështetur nga BERZH dhe qeveria shqiptare përmes ministrisë së Bujqësisë dhe ministrisë së Financave, është programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar për agrobiznesin shqiptar në tërësi dhe fermerin në veçanti. "Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar" (AASF) "Programi i Mbështetjes së Agrobiznesit Shqiptar" (AASF) i mbështetur ? […]