Ilaçi natyral per ankthin, pagjumesine dhe depresionin

Ekspertët tregojnë mënyrat e thjeshta, përmes të cilave natyra zvogëlon stresin dhe krijon një shpëtim të menjëhershëm. Këto kurime natyrale nga ankthi, depresioni dhe pagjumësia, do të ndryshojnë jetën tuaj. Ndërsa gjërat vërtet kanë ndryshuar me kufizim e lëvizjeve, ju prapë mund të korrni përfitimet mendore dhe emocionale të natyrës, pavarësisht se ku jetoni, premton […]

Taskforce per Biodiversitetin/ Te forcojme marredhenien mes ekonomise dhe natyres

Shqipëria, si dhe Ballkani Perëndimor si rajon, ka një biodiversitet të pasur, duke përfshirë shumë lloje të kërcënuara, të rralla dhe endemike dhe ekosisteme relativisht të mëdha të padëmtuara. “Nga natyra përveç përfitimeve të tjera, marrim ushqim dhe ujë, energji dhe ilaçe, mbështetje për rregullimin e klimës dhe zbutjen e rrezikut nga katastrofat. Ekziston nevoja […]

Percaktohen zonat prioritare per zhvillimin e akuakultures me kapacitet rreth 10 mije ton peshk ne vit

Ministria e Bujqësisë ka bërë me dije se tashmë Shqipëria ka përcaktuar zonat prioritare për zhvillimin e akuakulturës dhe kapacitetet prodhuese pas një studimi të financuar dhe kryer nga ekspertë të Bashkimit Europian. Gjatë vizitës së Ministrit Çuçi në Gjirin e Vlorës aty ku ushtrojnë aktivitet 7 subjekte të rritjes së kocës dhe levrekut duke […]

Demet ne bujqesi/ Qeveria e Kosoves ndan mbi 1.8 milione euro per kompensimin e fermereve

Ndryshe nga çfare ndodh ne vendit tone ku ministria e bujqesise eshte e interesuar per imazhin mediatik dhe jo per zgjidhjen e problemeve qe kane fermeret shqiptare, Qeveria e Kosovës ka miratuar kërkesën e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural që të ndajë ndihmen financiare me vlerë 1,867,107 euro. Kjo shumë do të shkojë […]

Studimi/ Cilat maska ​​jane me te mira per t’u perdorur gjate sezonit te nxehte veror?

Maska të detyrueshme pavarësisht nxehtësisë? Është më mirë të mbani ato kirurgjikale në vend të modeleve N95 ose Ffp2. Për ta sugjeruar këtë është specialisti i sëmundjeve infektive dhe drejtori i klinikës së sëmundjeve infektive të Policlinico San Martino në Genova të Italisë, Matteo Bassetti, duke iu referuar rezultateve të një studimi të universiteteve të […]

Basha ne Devoll per programin ekonomik: Premton 100 mln euro subvencione per fermeret!

Subvencionimi i fermereve eshte kthyer ne nje debat te gjere dhe çdo dite e me shume po kthehet ne nje kauze per opoziten dhe kryetarin e saj Lulzim Basha. Nga Progri i Devollit z. Basha deklaroi 100 mil euro subvencionim per bujqesine e harruar. Po keshtu z. Basha premtoi edhe garanci per shitje te prodhimeve […]

Korrja e grurit ne Kosove/ Formohet Shtabi Komunal per korrjet-shirjet ne Komunen e Rahovecit

Me fillimin e muajit Korrik në komunën e Rahovecit ne Kosove, zyrtarisht ka filluar fushata e korrje- shirjeve te grurit. Pikerisht per kete faze teper te rendesishme per fermeret dhe Kosoven eshte formuar Shtabi Komunal për korrjet-shirjet në Komunën e Rahovecit, për vitin 2020. Shtabi Komunal i formuar nga Kryetari i Komunës së Rahovecit Z. […]

Kalendari i Bujkut per muajin Korrik – Gjithçka qe duhet te dine fermeret

Ne vijim te artikullit do te gjeni te gjitha punet dhe kujdesi qe duhet treguar ne bujqesi gjate mujit Korrik. PUNIMET NË ARA Për bimën e misrit Në bimën e misrit nuk ka probleme, është në rritje të plotë, duhet kontrolluar në mustaqe (lulet femrore), në lulet mashkullore dhe në gjethe se mund të ketë […]

Ligj i ri per vreshtarine dhe veren, si do behet regjistrimi dhe tregtimi i prodhimeve

Ligji ekzistues që mbulon vreshtarinë dhe verën i vitit 1999 do të zëvendësohet me një ligj të ri të përafruar me direktivat dhe që synon formalizim të sektorit si dhe kontroll më të mirë të tij sa i takon sigurisë. Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka bërë publik draftin e ri duke theksuar se […]