Koshat dhe stolat në shkolla, të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit!

Vendosja e koshave dhe stolave në shkollat Allkaj dhe Bubullimë ishin aktivitetet përmbyllëse që bëmë së bashku me nxënësit e mësuesit si dhe me shkollën “Rrapi Mertiri” Toshkez ku u mbollën fidanët dekorativë pjese e projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga […]

Rendesia e mjedisit ne shkolla/ Horizont EU aksione pastrimi ne shkollat e perfshira ne projektin e AMSHC

Ne kuader te projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC) dhe zbatuar nga Horizont EU u zhvilluan disa aksione pastrimi ne te katert shkollat e perfshira ne kete projekt, Shkolla e Mesme e Bashkuar Allkaj, […]

Ballagati, kerkon permiresim te mjedisit natyror!

Mjedisi eshte ne qender te cdo zhvillimi dhe investimi ne mbare bote. Ngrohja globale eshte kthyer ne nje alarm qe ka vene ne levizje te gjitha vendet e zhvilluara. Shqiperia ka nje nga kushte e antaresimit ne Bashkimin Europian, sigurimin e nje mjedisi sa me cilesor ne perputhje me standardet dhe legjislacionin Europian. Per kete […]

USA/ Aprovohet leshimi i 750 milion mushkonjave OMGJ per mbrojtjen e mjedisit dhe pengimin e perhapjes se semundjeve

Shteti i Floridas ka autorizuar lëshimin e 750 milion mushkonjave të modifikuar gjenetikisht, për të ngadalësuar përhapjen e mushkonjave që mbartin sëmundje dhe sherbejne si vektor kundër këshillave për mbrojtjen mjedisore. Për të hequr qafe mushkonjat që zhurmojnë në Florida Keys, Agjensia e Shteteve të Bashkuara për Mbrojtjen e Mjedisit i ka dhënë dritën jeshile një […]

Ndotja e mjedisit gjate pandemise/ Komiteti Shqiptar i Helsinkit kerkon reagimin e institucioneve

Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka reaguar publikisht për ndotjen e mjedisit dhe mosveprimin e institucioneve përgjegjëse shtetërore. Në njoftimin për shtyp komiteti ka vërejtur publikimin e pamjeve dhe informacioneve shqetësuese të ndotjes në disa zona të Shqipërisë. Sipas asaj që shkruhet në njoftim, Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka evidentuar se situata është rënduar për shkak […]

‘Festivalii i Zogjve’- Ministria e Turizmit dhe Mjedisit shpall tenderin prej 1.5 milione leke

Festival i Zogjve do të zhvillohet për të katërtën herë në Shqipëri. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka shpallur tenderin në Agjencinë e Prokurimit Publik. Fondi i vënë në dispozicion të organizimit të aktivitetit është 1.5 milionë lekë. Festivali, siç ka ndodhur në vitet e kaluara, organizon “ekspozitë” zogjsh, të cilët janë të klasifikuar në […]

Rishikimi i Zonave te Mbrojtura, fokus i Ministrise se Mjedisit!

Diskutimi mbi siperfaqet qe zene Zonat e Mbrojtura sipas legjislacionit Shqiptar, ka qene tema e diskutimit mes mjaft aktoreve ne Qendren e Vizitoreve ne PKDK. Rendesia e ketij diskutimi kishte mbledhur ne tryeze Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, Kr. e Bashkise Divjake Fredi Kokoneshi, Dr e Agjensise se Zonave te Mbrojtura Zamir Dedej, […]

Raporti/ Mbrojtja e mjedisit, çfare synimi duhet te arrije Shqiperia deri ne 2030

Mbrojtja e territorit dhe në veçanti e resurseve natyrore e ujore kombëtare paraqitet si domosdoshmëri për zhvillimin e brezit bregdetar. Sipas një raporti të fundit të UNDP, në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Territorit, është ndërtuar një plan, sipas të cilit synohet rritja e shkallëve të mbrojtjes së mjedisit, ndërkohë që propozon paralelisht zhvillimin e […]

Aktiviste per mbrojtjen e mjedisit protestuan kunder perdorimit te pesticideve ne Evrope

Aktivistë mjedisorë u mblodhën para Komisionit Evropian të Mërkurën duke kërkuar fundin e përdorimit të pesticideve, të cilat po shkatërrojnë bletët. Fushatat ishin pjesë e Pesticide Action Network (PAN), një koalicion me mbi 600 organizata joqeveritare, institucione dhe individë në mbi 60 vende të botës, duke luftuar për të trajtuar efektet e dëmshme dhe rrezikun […]

Pastrimi i mjedisit – Kines i duhen me shume se 400 miliarde dollare

Kina do të duhet të shpenzojë 3 trilionë juanë pra pothuaj 440 miliardë dollarë gjatë tre viteve për të pastruar mjedisin e populluar e të ndotur rëndë. Sipas njoftimit, fondet do të kërkohen për të përmbushur objektivat shtetërore e për të ndërtuar tualete të pastra rurale, për të trajtuar mbeturinat shtëpiake dhe për të ndërtuar […]