4-mujori, prodhimi vendas ikën në eksport, konsumatorët ushqehen me importe

Importi i zarzavateve dhe frutave u thellua më tej në prill të këtij viti, teksa prodhimi vendas në serra ka hyrë në kulmin e tij. Të dhënat nga INSTAT tregojnë se importi i zarzavateve në vlerë u rrit në 73% në 4-mujorin e parë të vitit 2024, në raport me të njëjtën periudhë të një […]

Horizont EU prezanton projektin me banorët e rajonit nr. 4 në Lushnje

Në dt 10 mars ora 10:00, në ambjentet e bllokut të banimit të lagjes Gafurr Muco, Rajoni nr 4, u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i […]

Prene pyllin ne Zone te Mbrojtur/ AdZM Fier ndalon 4 persona ne flagrance

Ne nje kohe kur ndryshimet klimaterike kane marre vemendjen e tere globit duke shtuar thirrjet per mbrojtjen e natyres dhe per te mbjelle sa me shume peme, ne vendin tone vazhdojme te kemi persona qe guxojne te presin pyjet madje edhe ne Zonat e Mbrojtura. Nje krim mjedisor i paprecedente per PKDK eshte regjistruar kete […]

Gjueti ne Parkun Kombetar Divjake Karavasta/ Procedohen penalisht 4 persona

Pasditen e sotme stafi i AdZM Fier ne bashkepunim me Policine e Shtetit kane kapur ne flagrance e me pas arrestuar nje grup prej 4 personash qe kryenin gjueti ne zonen e Parkut Kombetar Divjake-Karavasta e cila duhet theksuar qe eshte nje zone e mbrojtur nder me te rendesishmet ne Ballkan. Sipas nje postimi te […]

23 raste te reja me Covid – Ne 4 qytete te vendit

Në komunikimin e përditshëm të Ministrisë së Shëndetësisë, është bërë me dije se gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 276 qytetarë ku kanë rezultuar pozitiv 23 raste të reja, duke e çuar në 1099 numrin total të të infektuarve në të gjithë vendin. Rastet e reja janë përkatësisht: 12 raste në Tiranë, 6 raste […]

Britaniket shpenzojne mbi 4 mld € per rezerva ushqimore

Britanikët janë duke u përgatitur për skenarin e mundshëm të daljes së Britanisë nga Bashkimi Europian pa asnjë marrëveshje. Sipas një sondazhi të kryer së fundmi, britanikët kanë shpenzuar rreth 4.3 miliardë euro për rezerva ushqimore. Sondazhi zbuloi se 800 mijë britanikë kishin shpenzuar më shumë se 1.000 euro, për rezerva ushqimore. Produktet e ndryshme […]

Aktivitet te palicencuar dhe mungese kushtesh higjieno-sanitare – AKU gjob 4 subjekte ne Vlore, Berat dhe Durres

Drejtoritë Rajonale të AKU të qarkut Vlorë, Berat dhe Durrës ushtruan kontrolle në 4 subjekte, me aktivitet “Bar-Restorant” dhe “Magazina ushqimore”, nga ku u konstatua ushtrimi i aktivitetit të pa licencuar, mungesa e kushteve higjieno-sanitare, etiketim i parregullt i produkteve, mangësi në dokumentacion (gjurmueshmëri, plani HACCP) si dhe produkte me afat përdorimi të skaduar, bëri […]

AKU ndeshkon 4 subjekte ne Fier dhe Korçe, Restorant pa kushte higjeno-sanitare dhe markete me produkte te skaduara

Drejtoria Rajonale e AKU Fier dhe Korçë, në kuadrin e planit të masave të marra për garantimin e mbarëvajtjes së sezonit turisitik, kryen kontrollin në 4 subjekte, me aktivitet “Restorant” dhe “Market”, nga ku u konstatuan: mungesë e kushteve higjeno-sanitare dhe produkte me afat përdorimi të kaluar. Për shkeljet e konstatuar, AKU mori masën admistrative […]

Siguria ushqimore – AKU gjobit tre subjekte me me shume se 4 milione leke

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka gjobitur një subjekt me aktivitet “Njësi e prodhimit dhe përpunimit të produktit akullore”, në kryeqytet në te cilin u konstatua se ushtronte aktivitet në kundërshtim me ligjin duke qenë se nuk dispononte licencën përkatëse në fushën e ushqimit. Sipas njoftimit, për shkeljen e konstatuar ndaj subjektit u mor masa e […]