Sa harxhojne shqiptaret per elektricitet? – Wef: Familjet shpenzojne 8.5% te portofolit, me shume se italianet, francezet apo austriaket

Forumi Ekonomik Botëror ka analizuar 115 shtete të ndryshme të botës sa i përket performancës së sistemeve energjetike por edhe gatishmërisë për të kaluar drejt një sistemi më të sigurtë, të qendrueshëm dhe të përballueshëm energjetik. Shqipëria është një prej vendeve të analizuara dhe vitin e kaluar, renditet në vendin e 52-të, nga vendi i […]

Familjet e reja shpenzojne gati dy here me pak per ushqime dhe dyfish me shume per restorante dhe hotele

Më shumë se një e pesta e shpenzimeve nga familjet e reja shkon për të siguruar banesën. Sipas të dhënave të INSTAT të publikuara në Anketën e Buxhetit të Familjeve 2018, rreth 22.6% e shpenzimeve e familjeve me kryefamiljar deri në 24 vjeç, ishin për banesë, duke mbajtur kështu rekord krahasuar me familjet, ku kryefamiljari […]

Britaniket shpenzojne mbi 4 mld € per rezerva ushqimore

Britanikët janë duke u përgatitur për skenarin e mundshëm të daljes së Britanisë nga Bashkimi Europian pa asnjë marrëveshje. Sipas një sondazhi të kryer së fundmi, britanikët kanë shpenzuar rreth 4.3 miliardë euro për rezerva ushqimore. Sondazhi zbuloi se 800 mijë britanikë kishin shpenzuar më shumë se 1.000 euro, për rezerva ushqimore. Produktet e ndryshme […]

Spanjollet shpenzojne 5 milione euro ne dite per ushqimin organik

 Sipas shifrave te reja nga Ministria Spanjolle e Bujqesise, shitjet e ushqimit organik arriten ne nivele rekord. Ne vitin 2017 shifra ka arritur ne 1,962 milione euro   (deri ne 16.4% me 2016 dhe pothuajse dyfishi i 1,000 milione te cituara ne vitin 2013). Duke folur ne BioCultura Madrid ne nentor te vitit te kaluar, Francisco Javier Maté, zevendes drejtor i […]