Dita Boterore e Rangers/ Aktivitet ne Parkun Kombetar Divjake-Karavasta

Dita Botërore e Rangers-ave festohet çdo vit më 31 Korrik që prej vitit 2007 dhe organizohet nga Shoqatat e Federatës Ndërkombëtare të Ranger (IRF), Thin Green Line Foundation, si dhe nga organizata, shkolla dhe individë që mbështesin punën e Rangers-ave në mbarë botën. Në këtë datë, Rangersat në mbarë botën, nëpërmjet veprimtarive të ndryshme, përkujtojnë […]

Lista e plote me bizneset qe lejohet te ushtrojne aktivitet

Prej ditës së hënë zgjerohet gama e bizneseve që do të lejohen të ushtrojnë aktivitetin e tyre ekonomik. Ndërkohë që, krahas këtij zgjerimi këto biznese duhet të marrin edhe një sërë masash të detyrueshme, me qëllim frenimin e përhapjes së COVID-19. Mund të ushtrojnë aktivitetin e tyre bizneset që tregtojnë me pakicë artikuj kozmetikë dhe […]

OBSH: “80% e adoleshenteve ne te gjithe boten bejne me pak se nje ore aktivitet fizik ne dite”

Katër nga pesë adoleshentë në të gjithë botën bëjnë më pak se një orë aktivitet fizik në ditë, thotë Organizata Botërore e Shëndetit, duke paralajmëruar se kjo rrezikon seriozisht shëndetin e tyre në të ardhmen. Studimi, bazuar në të dhënat e raportuara nga 1.6 milion studentë të moshës 11 deri 17 vjeç nga 146 vende, […]

Aktivitet te palicencuar dhe mungese kushtesh higjieno-sanitare – AKU gjob 4 subjekte ne Vlore, Berat dhe Durres

Drejtoritë Rajonale të AKU të qarkut Vlorë, Berat dhe Durrës ushtruan kontrolle në 4 subjekte, me aktivitet “Bar-Restorant” dhe “Magazina ushqimore”, nga ku u konstatua ushtrimi i aktivitetit të pa licencuar, mungesa e kushteve higjieno-sanitare, etiketim i parregullt i produkteve, mangësi në dokumentacion (gjurmueshmëri, plani HACCP) si dhe produkte me afat përdorimi të skaduar, bëri […]