23 raste te reja me Covid – Ne 4 qytete te vendit

Në komunikimin e përditshëm të Ministrisë së Shëndetësisë, është bërë me dije se gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 276 qytetarë ku kanë rezultuar pozitiv 23 raste të reja, duke e çuar në 1099 numrin total të të infektuarve në të gjithë vendin. Rastet e reja janë përkatësisht: 12 raste në Tiranë, 6 raste […]

Rritet serish numri i te infektuarve – 17 raste te reja me Covid-19

Në komunikimin e përditshëm të Ministrisë së Shëndetësisë, është bërë me dije se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 270 testime ku 17 prej tyre kanë rezultuar pozitiv, duke e çuar në 820 numrin total të të infektuarve në të gjithë vendin. Rastet e reja të konfirmuara janë përkatësisht: 9 në Tiranë, 5 në […]

Koronavirus/ Vazhdon te rritet numri i te infektuarve ne Shqiperi, 23 raste te reja brenda 24 oreve

Është rritur sërish numri i të prekurve me koronavirus në Shqipëri, teksa tashmë jemi futur në javën më të vështirë të përhapjes së virusit. Ministria e Shëndetësisë raportoi sot se gjatë 24 orëve të fundit kanë rezultuar pozitivë me COVID-19 23 raste të reja, duke e çuar në total në 146 numrin e të infektuarve. […]

EFSA: Sondazhet e reja rrisin bazen e te dhenave dhe sigurine per konsumin e ushqimit ne BE

EFSA ka zgjeruar bazën e të dhënave për konsumin e ushqimit me një grup të ri të të dhënave të mbledhura në kuadër të projektit të menusë së BE-së. Publikimi i ri përfshin nëntë sondazhet shtesë dietike të kryera në gjashtë vende – Austri, Belgjikë, Qipro, Greqi, Hollandë dhe Slloveni. Sondazhet ofrojnë informacione të reja […]

Familjet e reja shpenzojne gati dy here me pak per ushqime dhe dyfish me shume per restorante dhe hotele

Më shumë se një e pesta e shpenzimeve nga familjet e reja shkon për të siguruar banesën. Sipas të dhënave të INSTAT të publikuara në Anketën e Buxhetit të Familjeve 2018, rreth 22.6% e shpenzimeve e familjeve me kryefamiljar deri në 24 vjeç, ishin për banesë, duke mbajtur kështu rekord krahasuar me familjet, ku kryefamiljari […]

BSH: Gati hedhja e kartmonedhave te reja ne treg

Banka e Shqiperise ka vendosur hedhjen ne treg te kartmonedhave te reja te cilat kane disa elemente me shume te sigurise! Diten e djeshme eshte prezantuar seria e re të përmirësuar të kartëmonedhave shqiptare me kurs ligjor, të cilat do të hidhen në qarkullim gradualisht. Seria e re e kartëmonedhave Lek do të përmbajë 6 […]

Grantet e Ministrise se Bujqesise po gjenerojne vende te reja pune

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ne Kosove,  përmes investimeve me grante investive po arrin që të rrisë kapacitetet prodhuese dhe përpunuese në agrobizneset vendore, si dhe po krijon vende të reja të punës. Kështu është shprehur Sekretari i MBPZHR-së, Kapllan Halimi, në ceremoninë zyrtare të nënshkrimit të granteve investive me disa përfitues për […]

Ushqimet e reja ne BE kerkojne me shume siguri

Gjatë gjithë historisë kemi shtuar ushqime të reja në dietat tona ose kemi prezantuar mënyra të reja për përgatitjen e ushqimit. Ndërsa ky proces vazhdon, konsumatorët duhet të sigurohen që çdo ushqim i ri që vjen në tavolinat e tyre është i sigurt. Është roli i EFSA për të kryer një vlerësim shkencor të rrezikut […]