COVID-19/ OSHEE Lushnje garanton furnizim me energji elektrike per cdo familje dhe biznes

Situata e karantines ne te cilen ndodhen banoret shqiptare si pasoje e masave te marra kunder pandemise se COVID-19, kerkon energji elektrike 24 ore.  Stafi i inshiniereve, elektricisteve dhe faturisteve te OSHEE Lushnje eshte cdo dite ne pune per te siguruar qe mos te mungoje energjia ne asnje shtepi apo biznes. Krenar Haxhiu Drejtori i […]

Posta Lushnje dergon ne banese pagesat per 21 584 pensioniste ne Lushnje dhe Divjake

Posta Shqiptare i ben thirrje te gjithe pensionisteve te mos dalin nga banesa sepse pensionet do i marin ne banese. Filiali i Postes Lushnje ka marre te gjitha masat per te dorezuar pagesen e pensionit ne cdo shtepi pensionisti ne Bashkine Lushnje dhe ate Divjake. Drejtori i Postes Lushnje Arjan Çakalli deklaroi se jane shperdare […]

Siguria ushqimore vjen nga respektimi i masave nga fermeret, tregtaret dhe dizinfektimi i tregut

Siguria ushqimore dhe garancia e produkteve te fruta-perimeve kane nje rendesi teper te larte. Situata e pandemise globale qe ka izoluar edhe vendin tone ka bere qe i gjithe populli te gjendet ne karantine dhe te vetmet levizje qe bejne jane ato per furnizimin me ushqime. Dizinfektimi i ambjenteve publike dhe te tregtimit jane disa […]

Bujqesia e precize: Teknologjia po permireson mireqenien e kafsheve dhe efikasitetin ne bujqesi

Bujqësia precize Në rajonin e Peloponezit të Greqisë jugore, disa prej ullinjve janë njëqind vjeçare dhe janë kultivuar përmes metodave të provuara dhe të testuara gjatë dekadave; por këto qasje të nderuara nga koha tani po u shtohet edhe teknologjia . Kjo është një ide moderne e menaxhimit të bujqësisë, duke përdorur teknologjinë më të […]

Euractiv – Ekspertet e mjedisit: Zbulimi dhe hetimi i krimit mjedisor mbetet nje problem

Ndotja e ujit, mbeturinat e hedhura ilegalisht – krimet kundër mjedisit na kushtojnë miliarda euro, por ato janë të vështira të gjurmohen dhe të ndiqen penalisht siç duhet. Një raport i fundit nga Byroja Evropiane e Mjedisit tregon përmasën e këtij problemi. EurActiv ka intervistuar Francesca Carlsson, një nga autorët e raportit “Krimi dhe Ndëshkimi” për sfidat në […]

AREB vazhdon ofrimin e sherbimit dhe konsulences online!

Ne situaten e krijuar nga pandemia e COVID 19. A. R. E. B. (Agjencia Rajonale e Ekstensionit Bujqesor) Lushnje ne sherbim Online per Fermeret. Sipas te dhena po vazhdon normalisht Eksporti Fruta Perime ne te gjithe vendet e tjera pavaresisht koronavirusit. Fermeret po kryejn sherbimet ne perime ne Sera e ne Fushe. Fitofarmacite jane ne […]

Katastrofat nxjerrin me te miren te njerezit!

Është e lehtë të shikosh përreth dhe të shohësh sesi kriza Covid-19 ka nxjerrë jashtë më të keqin tek disa njerëz, nga grumbullimi i mijëra shisheve dezinfektuese e deri tek mbushja e bareve e restoranteve me njerëz, pavarësisht udhëzimeve të shëndetit publik. Megjithatë, individët dhe komunitetet kanë treguar se situatat më të këqija kanë tendencë […]

Spitalet dhe klinikat private vihen ne funksion te “luftes” me COVID-19

Në varësi të dinamikës së spitalizimit të të prekurve nga Covid-19, me urdhër të ministrit përgjegjës për shëndetësinë, vendosen në dispozicion edhe strukturat private spitalore, ambulatore, hoteliere, autoambulancat dhe personeli përkatës, shëndetësor e mbështetës. “Moszbatimi i këtij urdhëri dënohet me gjobë në masën 5 000 000 (5 milionë) lekë. në rast mosbindjeje pas vendosjes së […]

Akti normativ/ Kush abuzon me çmimet, gjobe 5 milion leke dhe mbyllje aktiviteti

Ata që abuzojnë me rritjen e çmimeve në këtë periudhë do të gjobiten me 5 milionë lekë në rastet e bizneseve të shitjes me shumicë dhe 100 mijë lekë në rastet e shitjes me pakicë. Në rast përsëritkje, subjektit i mbyllet veprimtaria për 6 muaj. Kjo parashikohet në aktin e ri normativ të qeverisë. “Rritja […]

Koronavirusi/ Fieri dhe Lushnja i binden masave ekstreme te shtetrrethimit

Masat ekstreme te shtetrrethimit te mara nga qeveria per te kufizuar perhapjen e Koronavirusit duket se po zbatohen nga qytetaret e Lushnjes dhe te Fierit. Qyteti i Fierit mengjesin e sotem eshte zgjuar me rruge pothuajse te zbrazura. Nuk ka pasur levizje te automjeteve ndersa bizneset kane qene te mbyllura. Edhe qytetarët e Lushnjes i […]