Blegtoret Shqiptarë në Protestë Kundër Uljes së Çmimeve të Qumështit dhe Monopolit të Fabrikave

Vala e Protestave Tregon Pasojat e Politikave të Çmimeve dhe Kërkon Ndryshime të Menjëhershme Në një zhvillim të ri dhe të rëndësishëm në sektorin e bujqësisë në Shqipëri, blegtoret që mbajnë dele dhe dhie për qumësht po organizojnë protesta në të gjithë vendin. Kjo lëvizje është nxitur nga ulja drastike e çmimeve të qumështit nga […]

Peshku ne det, industria ne hall: Nga mbyllja e fabrikave deri te perpunimi per mbijetese

Përfaqësuesit e industrisë së peshkut pohojnë se për shkak të krizës nga koronavirusi kanë reduktuar kapacitetet përpunuese deri në 10%. Arsyeja është tkurrja e kërkesës, pas mbylljes së restoranteve në Itali, Spanjë dhe Kroaci ku eksportonin produktet e përpunuara. Aktualisht, sipas tyre, po punohet vetëm për furnizimin e supermarketeve me konserva për tregun e huaj […]