Blegtorët vijojnë protestat, bllokojnë rrugën Levan-Vlorë

Blegtorët që mbarshtrojnë bagëti te imta si dele dhe dhi për qumësht po organizojnë protesta në të gjithë vendin. Blegtorët e Fierit e Mallakastrës protestuan këtë të martë për fiksimin në treg të çmimit të qumështit nga fabrikat dhe baxhot. Ata bllokuan për disa minuta aksin nacional Fier-Tepelenë. Ata kërkojnë nga shteti të ndërhyjë, pasi […]

Blegtoret Shqiptarë në Protestë Kundër Uljes së Çmimeve të Qumështit dhe Monopolit të Fabrikave

Vala e Protestave Tregon Pasojat e Politikave të Çmimeve dhe Kërkon Ndryshime të Menjëhershme Në një zhvillim të ri dhe të rëndësishëm në sektorin e bujqësisë në Shqipëri, blegtoret që mbajnë dele dhe dhie për qumësht po organizojnë protesta në të gjithë vendin. Kjo lëvizje është nxitur nga ulja drastike e çmimeve të qumështit nga […]

Koronavirus ne Itali/ Pashke e veshtire per blegtoret “Shitjet e shkaterruara”

Pashka e ketij viti do te jete jashtëzakonisht e vështire për fermerët qe mbareshtrojne te imta. Nje situate e cila ndikohet fuqimisht nga kriza ekonomike për shkak të koronavirusit. Në thellimin e krizës për kete sektor ka ndikuar mbyllja e restoranteve, ndalesa e aktiviteteve turistike dhe mbyllja e kanaleve të tjera të shpërndarjes për qengjin, […]

Agrobiznesi thirrje qeverise: Lejoni veterineret, blegtoret e bujqit te qarkullojnë pa orar, qe te shmangim kolapsin

Kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar (KASH) Agim Rrapaj i kërkon qeverisë që të marrë disa masa në sektorin e bujqësisë, blegtorisë, veterinarisë dhe mekanikës bujqësore pas situatës së krijuar nga koronavirusi. Këshilli kërkon që blegtorët, bujqit dhe veterinerët të lejohen që të qarkullojnë pa orar për të shmangur kolapsin agroushqimor. Deklarata e plotë Disa masat qe duhen […]

Ndryshimet e herepashershme te skemave mbeshtetese ne bujqesi po çorientojne sektorin, blegtoret ne mbijetese, perpunuesit e qumeshtit ne veshtiresi

Blegtorët shqiptarë prej vitesh vuajnë mungesën e politikave të qarta mbështetëse. Në kufijtë e mbijetesës, një pjesë po shkon drejt mbylljes, ndërsa pjesa tjetër ka vendosur të mos e zgjerojë më tej tufën e bagetive. Ndryshimi i skemës së TVSH-së vitin e kaluar dhe zëvendësimi me rimbursimin 10 lekë për litër qumësht, përkeqësoi më tej […]

Pse protestojne fermeret dhe blegtoret?

Situata e bujqesise po perkeqsohet dhe kete e deshmojne protetat e fermereve te te Lushnjes, Fierit dhe Beratit. Per te disaten here ata protestojne per mungesen e tregut mungesen e subvencioneve dhe mungesen e laboratoreve, cilesine e farerave si dhe cilesine e preparateve qe perdoren ne bujqesi. Por fatkeqesisht ende institucionet perkatese nuk i  kane […]

Maqedoni, Blegtoret nuk duan subvencione, por rritje te çmimit per qengjin

Nuk na duhen subvencione, por çmim i volitshëm blerës për qengjin, thonë rritësit e dhenve të cilët sot në Ministrinë e Bujqësisë për të tretën herë do të përpiqen të gjejnë zgjidhje për siç thonë gjendjen kritike në të cilën ndodhen. Siç deklaroi për MIA-n kryetari i Shoqatës Rajonale të Blegtorëve të Maqedonisë Perëndimore, Mexhit […]