Horizont EU dhe AMSHC perfundojne me sukses projektin ne Lushnje

Projekti “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC) arriti te realizoje me sukses objektivat dhe pritshmerite ne 4 shkollat e Bashkise Lushnje ku implementohej ky projekt. Diten e djeshme ne sallen e takimeve ne bar […]

Rendesia e mjedisit ne shkolla/ Horizont EU aksione pastrimi ne shkollat e perfshira ne projektin e AMSHC

Ne kuader te projektit “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”, projekt i financuar nga  Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC) dhe zbatuar nga Horizont EU u zhvilluan disa aksione pastrimi ne te katert shkollat e perfshira ne kete projekt, Shkolla e Mesme e Bashkuar Allkaj, […]

Horizont EU mbyll me sukses projektin ne rajonin nr 4

Nderhyrja ne infrasktrukture dhe permiresimi i cilesise se kalimit te kohes se lire per bllokun e banimit parafabrikat te rajonit nr 4 nga Horizont EU u permbyll sot me dy objekte te fundit kendi i lojerave per femije dhe fusha e ping – pongut per te rinj, Perfundon keshtu investimi ne kuader te projektit “Rinia […]

HEU prezanton projektin “Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem”

“Nxitja e te rinjve per perdorimin e Medias Sociale dhe vullnetarizmit per nje mjedis te qendrueshem” ishte projekti qe Horizont EU prezantoi me  20 Korrik ne takim me te gjithe aktoret e projektit i cili eshte i financuar nga Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). Ne kete tryeze e rrumbullaket per prezantimin e projektit ishin te […]

Ore edukative me nxenesit e shkolles “S. Libohova”/Horizont EU vijon projektin

Në datën 11 prill ora 14:00 në ambjentet e shkollës “Kongresi i Lushnjes” ku në orët e pasdites bëjnë mësim nxënësit e shkollës “Skënder Libohova” u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian […]

Promovimi i kantinave te veres/ Hapen aplikimet per projektin e GIZ

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në bashkëpunim me Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit, ka ndërmarrë nismën për promovimin e kantinave të verës me mbështetjen e projektit “Zhvillimi i Qëndrueshëm i Zonave Rurale” financuar nga Qeveria gjermane, zbatuar nga GIZ. Kantinat e verës janë prioritet dhe konsiderohen si sektor me potencial të lartë zhvillimi, në […]

BB shtyn projektin per pyjet deri ne 2020!

Banka Botërore ka rishikuar projektin për shërbimet mjedisore dhe ka nënvizuar në raportin e fundit atë që gjeti në terren lidhur me disa pika kyçe të projektit. Raporti ndalet në ecurinë e inventarit të pyjeve, zbatmin e kontratave të parashikuara nga projekti, ecurine e bashkive dhe njësive administrative me stafet e trajnuara dhe planet e menaxhimit […]

Kosova fillon prodhimin e rrymes nga era, BERZH financon projektin me 58 milione euro

Kosova e cila kryesisht prodhon energjinë elektrike nga linjiti, së shpejti do të fillojë prodhimin e sajë nga era. Kredia e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në vlerë prej 58 milionë euro do të ndihmojë ndërtimin e projektit për prodhimin e energjisë nga era. Kjo kredi është gjysma e totalit e kërkuar për […]

“Vertical Forest”, Arkitektit Italian publikon projektin e Tiranës

Studio e arkitektit italian Stefano Boeri ka projektuar një kullë me pyje vertikale për Tiranën, ku do të mbillen lule dhe bimë shumëngjyrëshe aromatike. I quajtur Pyll vertikal në Tiranë, kulla me një fasadë xhami të përpiluar me ballkone aromatike do të jetë e para e këtij lloji në Shqipëri. Pyjet vertikale janë ndërtesa ku […]