Horizont EU organizon orë edukative në shkollën e Mesme te Pergjitheshme “Jani Nushi”

Në dt 28 prill ora 13:00 në nje nga ambjentet e shkollës se mesme pergjitheshme “Jani Nushi” u realizua nje ore edukimi e ndergjegjesimi me nxenesit e klases XI te kesaj shkolle. Fillimisht me 20 te rinjte e pranishem u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër […]

Horizont EU/Orë edukative dhe ndërgjegjësuese në shkollën e Mesme Profesionale “Hasan Gina”

Në dt 27 prill ora 13:30 në ambjentet e shkollës se mesme profesionale “Hasan Gina” u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për […]

Ore edukative me nxenesit e shkolles “S. Libohova”/Horizont EU vijon projektin

Në datën 11 prill ora 14:00 në ambjentet e shkollës “Kongresi i Lushnjes” ku në orët e pasdites bëjnë mësim nxënësit e shkollës “Skënder Libohova” u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian […]

Horizont EU/ Ore edukative dhe ndergjegjesuese ne Gjimnazin 18 Tetori!

Në datën 4 prill ora 13:00 në ambjentet e shkollës 18 tetori u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në […]

Perdorimi i maskave/ 900 kontrolle ne 24 ore! Gjoba marketeve, lokaleve, restoranteve e individeve

Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor me grupet e tjera të Task-Forcës anti-COVID njofton se ka realizuar mbi 900 kontrolle dhe monitorime për masat ndaj COVID19 në 24 orët e fundit. Gjatë këtyre kontrolleve, janë vendosur 5 masa administrative: 4 masa administrative me gjobë në bar kafe/ restorant, market si dhe 1 masë me gjobë ndaj individit për […]

Respektimi i protokolleve te sigurise – AKU realizon mbi 650 kontrolle ne 24 ore

Trupat inspektuese të AKU-së kanë realizuar 655 inspektime gjatë 24 orëve të fundit në garantim të sigurisë ushqimore si dhe monitorime në kuadër të Taks Forcës Anti-Covid. Sipas njoftimit në këto monitorime kërkohet zbatimi nga çdo biznes me përpikëri i protokollit të sigurisë kundër përhapjes së Covid -19, këshillohet për mbajtjen e maskave, dorezave dhe […]

“Big Brother” ne ishullin e Pelikanit Kaçurrel ne Divjake, Monitorim 24 ore me kamera

Prej disa ditesh, ne Qendren e Vizitoreve ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta, mund te ndiqet ne kohe reale se çfare ndodh ne ishullin e pelikaneve. Rritja e numrit te species se Pelikanit Kaçurrel ne Parkun Kombetar Divjake – Karavasta kerkon edhe nje angazhim me te madh si nga ana e burimeve njerzore por edhe […]

OBSH: “80% e adoleshenteve ne te gjithe boten bejne me pak se nje ore aktivitet fizik ne dite”

Katër nga pesë adoleshentë në të gjithë botën bëjnë më pak se një orë aktivitet fizik në ditë, thotë Organizata Botërore e Shëndetit, duke paralajmëruar se kjo rrezikon seriozisht shëndetin e tyre në të ardhmen. Studimi, bazuar në të dhënat e raportuara nga 1.6 milion studentë të moshës 11 deri 17 vjeç nga 146 vende, […]

Nis ndertimi i rrjetit te ujesjellesit ne Grabian, furnizim 24 ore me uje ne 2021

Në njësinë administrative Grabian, te Bashkise Divjake ka nisur puna për ndërtimin e stacionit të pompimit, tubacionit kryesor si dhe rrjetit të shpërndarjes së ujësjellësit. Deri dje me një rrjet furnizimi jo funksional dhe të degraduar, ky projekt me investim të Qeverisë Shqiptare është një domosdoshmëri, për t’ju siguruar banorëve nga sot e tutje, furnizim 24 […]

Lushnje: “24 ore Uje te pijshem” – Se shpejti nis investimi i ri ne rrjetin e ujesjellesit

Nis brenda ketij viti faza e dyte e investimit në ujësjellësin e Lushnjës për të garantuar 24 orë ujë të pijshëm e me cilësi  për rreth 20.000 banorë. Pas perfundimit te fazes se pare ne vitin 2017 te investimit te Qeverisë Gjermane përmes KfW dhe Qeverisë Zvicerane përmes SECO ne shtrirjen e rrjetit te ri […]