Horizont EU/ Ore edukative dhe ndergjegjesuese ne Gjimnazin 18 Tetori!

Në datën 4 prill ora 13:00 në ambjentet e shkollës 18 tetori u bë prezantimi i projektit “Rinia si faktor ndryshimi ne realitetin mjedisor dhe sportiv” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor ReLOaD2, financuar nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatuar nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në […]

Lushnje/ Dezinfektohen te 14 shkollat ku do te rinise mesimi ne 18 Maj

Ambientet e jashtme dhe te brendshme te shkollave ne Lushnje po dezinfektohen, per te mirepritur ne 18 maj maturantet. Bashkia e Lushnjes ka marre te gjitha masat e kerkuara nga Ministria e Arsimit por edhe nga Instituti i Shendetit Publik per te garantuar nisjen e procesit mesimor ne shkollat e rrethit. Eshte kryer dezinfektimin e […]

Energjia e rinovueshme – Eurostat: 34.9% e konsumit final ne Shqiperi eshte energji e paster, ne BE vetem 18%

Në Europë janë vetëm 5 shtete të tjera të cilat kanë përqindje më të lartë se Shqipëria të energjisë së rinovueshme në konsumin total të energjisë, dhe këto shtete janë: Norvegjia, Letonia, Suedia, Mali i Zi dhe Danimarka. Të dhënat më të fundit të Eurostat që i referohen vitit 2018 tregojnë se në Shqipëri norma […]

Lojrave Olipmike/ Ndertohen 18,000 shtreter nga produkte te riciklueshme!

Lojrat olipmike marrin gjithmonë një vëmendje të veçantë, kjo dhe për shkak të mënyrës se si ato organizohen por dhe atmosferës që krijojnë. Këtë vit, lojrat olipmike do të organizohen në Tokoi, dhe mesa duket në fokus do të jetë kujdesi ndaj natyrës. Një nga produktet që janë prodhuar për këtë kampionat 2020, janë shtretërit […]