Blegtoria drejt “vetesherbimit”/ Nuk gjenden punonjës, fermat po kërkojnë stallier me pagë 1,000 euro

Gjetja e forcës punëtore po bëhet e vështirë edhe në sektorin e blegtorisë. Pas ofrimit të pagave 1,000 euro/muaj për punonjëset e pastrimit nga bizneset e jugut, paga në këtë nivel po ofrohen edhe për pozicionin e stallierit në ferma. Shkëlqim Ajazi, drejtuesi i një ferme me 60 krerë lopë në fshatin Lozhan të Korçës, […]

Itali: Dietat e gabuara shkaktare per 98,000 vdekje brenda nje viti. Me shume se pirja e duhanit!

Në Itali, dietat e gabuara dhe ato te çrregullta kontribuan në vdekjen e 98 mijë njerëzve në një vit. Ushqimi i keq mbart rreziqe më të mëdha se sa edhe pirja e duhanit. Kjo është thënë nga raporti i Institutit të Shëndetit të Bashkimit Evropian. Sipas vlerësimeve të ekspertëve të BE-së, nga vdekjet totale në […]

Lojrave Olipmike/ Ndertohen 18,000 shtreter nga produkte te riciklueshme!

Lojrat olipmike marrin gjithmonë një vëmendje të veçantë, kjo dhe për shkak të mënyrës se si ato organizohen por dhe atmosferës që krijojnë. Këtë vit, lojrat olipmike do të organizohen në Tokoi, dhe mesa duket në fokus do të jetë kujdesi ndaj natyrës. Një nga produktet që janë prodhuar për këtë kampionat 2020, janë shtretërit […]

Thatesira ne Australi – 10,000 deve do te pushkatohen sepse pine shume uje!

Mbi 10 mijë deve do të vriten me plumba të shkrepura nga specialistë të zgjedhur në helikopter sepse ata janë duke pirë ujin e pijshëm të thatësirës së shkatërruar në jug të Australisë. Ky ekzekutim, i cili do të zgjasë rreth 5 ditë, vjen pas ankesave nga vendasit pasi kjo lloj specie është duke kërkuar […]