Blegtoria drejt “vetesherbimit”/ Nuk gjenden punonjës, fermat po kërkojnë stallier me pagë 1,000 euro

Gjetja e forcës punëtore po bëhet e vështirë edhe në sektorin e blegtorisë. Pas ofrimit të pagave 1,000 euro/muaj për punonjëset e pastrimit nga bizneset e jugut, paga në këtë nivel po ofrohen edhe për pozicionin e stallierit në ferma. Shkëlqim Ajazi, drejtuesi i një ferme me 60 krerë lopë në fshatin Lozhan të Korçës, […]

Nga gjenden fotot e ‘paralajmerimit shendetesor’ mbi kutite e cigareve?

Një i ve në Itali ka pohuar se ai ka parë gruan e tij të ndjerë në një paralajmërim shëndetësor për paketën e cigareve, sipas raporteve kombëtare të medias. Avokati i tij tha në një intervistë me gazetën italiane, la Repubblica, se burri kërkonte 100 milionë euro kompensim. Paralajmërimet shëndetësore në kutitë e cigareve në […]

Ne 65% te lumenjve ne bote, gjenden nivele te larta antibiotikesh

Lumenjtë nëpër botë janë të mbushur me antibiotikë. Kjo është kryefjala e një hulumtimi të bërë rishtazi nga një grup ekspertësh të Universitetit të Jorkut. Afrika dhe Azia kanë nivelin më të lartë të lëndëve kimike në ujërat e tyre, por ky problem nuk i përjashton as ujërat në pjesët tjera të botës. Prandaj, hulumtuesit […]