Blegtoria drejt “vetesherbimit”/ Nuk gjenden punonjës, fermat po kërkojnë stallier me pagë 1,000 euro

Gjetja e forcës punëtore po bëhet e vështirë edhe në sektorin e blegtorisë. Pas ofrimit të pagave 1,000 euro/muaj për punonjëset e pastrimit nga bizneset e jugut, paga në këtë nivel po ofrohen edhe për pozicionin e stallierit në ferma. Shkëlqim Ajazi, drejtuesi i një ferme me 60 krerë lopë në fshatin Lozhan të Korçës, […]

Fermat vertikale per kultivimin e frutave dhe perimeve (VIDEO)

Aeroponics rrit frutat dhe perimet më shpejt, më lirë dhe më mirë. Bujqësia vertikale me Kopshtet e Kullave jane në ‘rritje’ dhe me të drejtë. Ju mund të rritni një shumëllojshmëri të bimëve me rreth 90% më pak ujë. Gjithashtu kërkon 10 herë më pak hapësirë kështu që mund të mbjellesh shumë më tepër bime […]

Gripi i derrit ‘godet’ fermat ne te gjithe Europen Lindore

Më shumë se 120 mijë derra janë therur në Bullgari në përpjekje për të kufizuar numrin e rasteve të gripit të derrit. Një lloj virusi afrikan aktualisht po përfshinë fermat në të gjithë Europën Lindore. Në Rumani, 300 raste të reja u raportuan në korrik. Ekspertët e shëndetit të kafshëve janë të shqetësuar pasi ky virus […]

BE ne dileme, Fermat familjare apo ato industriale?

Më 2 prill, komiteti bujqësor i Parlamentit Evropian do të vëjë vulën e tij për shtatë vitet e ardhshme të politikës së  përbashkët bujqësore të BE (CAP). A do të  arrijë PE të vendosë fermat familjare mbi ato industriale. Komiteti i bujqësisë i Parlamentit Evropian do të votojë mbi planin e Komisionit Evropian për CAP […]