Lushnje/ Policia monitoron zbatimin e distancimit social ne tregjet e fruta-perimeve

Situata e fluksit te njerezve e cila krijohet ne tregjet e fruta-perimeve ne Lushnje, ben qe qytetaret mos te respektojne distancimin social. Kjo situate eshte e rrezikshme per perhapjen e koronavirusit. Inspektoret e Policimit ne Komunitet ne Komisariatin Lushnje sebashku Policine Bashkiake po inspektojne tregjet e fruta-perijmeve ne qytet duke keshilluar dhe detyruar qytetaret te […]

Tregu i fruta – perimeve Lushnje rrit masat e sigurise ushqimore!

Tregu i shumices se Fruta-Perimeve ne Lushnje ka vendosur te ndryshoje orarin ne vartesi te levizjeve te lejuara nga autoritetet nga ora 05:00 – 13:00 te çdo dite. Kjo mase vjen ne kushtet kur gjithe vendi i eshte nenshtruar karantines. Tregu dhe tregetaret kane status te vecante e mund te levizin kundrejt nje autorizimi te […]

Rritja e çmimeve te fruta-perimeve, Tregtaret e shumices po abuzojne!

Prej fillimit të krizës së coronavirusit, në kryeqytet qytetarët ankohen se çmimet e fruta-perimeve janë më të shtrenjta. Tregtarët e vegjël në dyqanet e lagjes ja lënë fajin tregut të shumicës. Stafi i Euronews Albania ka udhëtuar te fermerët në tregun e Lushnjes të cilët pohojnë se prodhimi po u mbetet pa shitur edhe pse […]

Koronavirusi rrit çmimet e fruta perimeve

Çmimet e agrumeve dhe kryesisht portokallit dhe limonit kanë kapur nivele të çmendura këto ditë, duke pothuajse dyfishuar në disa raste në raport me një javë më parë. Në dyqanet e lagjeve, një kilogram limon mund ta gjesh për 200-250 lekë ndërkohë që tek shumica është tërhequr së fundmi me 160 lekë. Gjithsesi me këto […]

Tregu i fruta-perimeve Lushnje, ne funksion edhe gjate diteve te shtetrrethimit

Agronews.al pas mesazheve te shumta ne inboxin e faqes, ku fermeret interesoheshin te dinin nese Tregu i fruta-perimeve Lushnje do te ishte i hapur ne ditet e shtetrrethimit te vendit si pasoje e Koronavirusit, morem konfirmimin se ky treg do te funksionoje normalisht por ne kushte te rrepta higjenosanitare. N/Kryetari i Bashkise Lushnje Genti Nushi […]

Perzgjedhja e plasmasit te duhur per mbjelljen e kulturave bujqesore!

Mësoni se cilat janë dallimet, përparësitë dhe mangësitë e përdorimit të plasit të bardhe, bardhezi, të zi, të tejdukshem, plasmas me ngjyrë si edhe plasmasi ngjyrë argjendi të ndritshme dhe përzgjidhni ngjyrën përkatëse të plasmasit për rritjen e drejtë të kulturave tuaja, por edhe për parandalim të suksesshëm të barërave të këqija. Plasmaset e tejdukshem […]

Prodhimi i perimeve ne toka artificiale!

Prodhimi i perimeve në toka artificiale është gjithnjë dhe më i famshëm në botë. Për këtë trend ekzistojnë dy shkaqe: 1- Problemi me truallin ku për arsye të ndryshme siç janë ndotja e tokës me sëmundje fitopatogene, mbjellje shumëvjeçare monokulturë apo intensive, trualli i keq (pH, struktura, ujërat nëntokësore); 2- Kjo mënyrë e prodhimit është […]